Одбачена кривична пријава против Лечића

Тужилаштво: не постоје основи сумње да је учињено наведено кривично дело

Данијела Штајнфелд у марту је поднела кривичну пријаву против глумца Бранислава Лечића, кога је оптужила да ју је током 2012. године силовао, у време када су заједно радили на једној представи

Више јавно тужилаштво одбацило је кривичну пријаву глумице Данијеле Штајнфелд која је Бранислава Лечића оптужила за силовање, потврдио је за Нова.рс адвокат Божо Прелевић, који заступа Штајнфелд. Он наводи да је та одлука неправоснажна.

Тужилаштво је образложило одлуку о одбацивању кривичне пријаве против глумца Бранислава Лечића коју је против њега поднела колегиница Данијела Штајнфелд због кривичног дела силовања. Тужилаштво у саопштењу наводи да не постоје основи сумње да је учињено наведено кривично дело, нити било које друго кривично дело за које се гоњење предузима по службеној дужности.

„У току предистражног поступка обављени су разговори са Данијелом Штајнфелд и пријављеним Браниславом Лечићем, прибављена је копија документарног филма ‘Зацели ме’, ауторке Данијеле Штајнфелд, ЦД на коме се налази оригинални глас особе из поменутог филма, медицинска документација о лечењу Данијеле Штајнфелд, а такође су и обављени разговори са бројним лицима која би евентуално могла имати посредна сазнања о спорном догађају, с обзиром да непосредних очевидаца није било, а цењена је и представка Мериме Исаковић, која је достављена Вишем јавном тужилаштву у Београду“, наводи се у саопштењу које преноси „Нова.рс“.

Додаје се да је „након прикупљених потребних обавештења и прибављања свих релевантних доказа у предистражном поступку, које је тужилаштво ценило како појединачно, тако и у међусобној вези, утврђено да не постоји ни један законити доказ са степеном основа сумње који би потврдио наводе поднете кривичне пријаве“.

„Пуномоћнику оштећене је достављен примерак решења о одбачају, а уколико оштећена није задовољна донетом одлуком, има право на благовремено подношење приговора Апелационом јавном тужилаштву у Београду“, наводи се у саопштењу.

Данијела Штајнфелд у марту је поднела кривичну пријаву против глумца Бранислава Лечића, кога је оптужила да ју је током 2012. године силовао, у време када су заједно радили на једној представи.

Она је прошле године, у свом документарном филму, открила да ју је силовао старији колега из Србије.

Потом је и глумица Мерима Исаковић изјавила ју је пре 43 године, у време док су били колеге на Факултету драмских уметности, Лечић сексуално узнемиравао.

Лечић је одбацио све оптужбе.

Н1

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: