Зашто централни догађај Интернационалног карневала у Панчеву није одржан на улицама нашег града?

„То је поклон Градске управе града Панчева нашој деци за 18.рођендан карневала“

Удружење „Пријатељи Панчева“, које организује панчевачки Карневал, који је ове године прославио пунолетство, издало је саопштење о условима у којима су ове године организовали празник музике, игре, и костима. У саопштењу је објашњено и због чега је централна манифестација Карневала први пут одржана на приватном поседу, у тржном центру BIG, а не у центру града. Писмо преносимо у целости.

„Градска власт у Панчеву није хтела да потпише сагласност за затварање улица и постављање запрека и заштитних ограда за карневал, чији су најбројни учесници деца.

Ако питате зашто централни догађај Интернационалног карневала у Панчеву није одржан на улицама нашег града, то је поклон Градске управе града Панчева нашој деци за 18.рођендан карневала.

Иако је управљач општинских путева и улица на територији града Панчева, ЈП ‘’Урбанизам’’ Панчево, као и претходних година, издао Решење за коришћење и затварање улица за одржавање карневала, а на које Одељење за саобраћај Градске управе града Панчева треба да да сагласност уз уредно предат пројекат саобраћајне сигнализације од 05.06.2020.г. – ту фамозну сагласност надлежна секретарка градског секретаријата није потписала (није хтела, није смела) до дана одржавања карневала.

По принципу ‘’нисам ја – зека је’’ узалуд обијасмо врата по згради градске управе Панчево, слали дописе Градском већу да свом секретаријату да сагласност да потпише сагласност… Злобници би помислили да Град Панчево има нешто против карневала.

За неупућене: Град Панчево не финансира карневал, не издваја ни динара из буџета града. Карневал у Панчеву организује удружење грађана ‘’Пријатељи Панчева’’ и обезбеђује средства за финансирање из различитих конкурса и од спонзора.

Карневал у Панчеву постао је бренд, међународна манифестација од изузетног значаја за АП Војводину и Републику Србију и доприноси позитивним економским ефектима за град. Ово је пре свега породична манифестација у којој учествују заједно деца и родитељи, млади и стари.

За ових 18. година, у Интернационални панчевачки карневал уложено је пуно рада, труда, ентузијазма, а пре свега љубави свих оних који га организују и учествују у њему.

Због ових година иза нас и свих покушаја рекетирања карневала, преузимања, сталних не дозвољавања нечег од стране оних који доносе одлуке, понижавања свих нас који градимо мостове пријатељства, доносимо радост и позитивну енергију – одговор је на питање зашто карневал није у центру града.

Захваљујемо свим Панчевцима и гостима који су дошли на карневал у Панчево да подрже децу, Панчевачке и гостујуће карневалске групе да поделе са свима радост, плес и костиме које су припремале, па макар и по тротоару.“

Редакција

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: