Четрнаест нових возила из Турске

Стигли нови аутобуси, Пантранспорт креће 15. јуна

Предузеће Пантранспорт данас је добило 14 нових аутобуса из Турске који ће од 15. јуна саобраћати на градским линијама у Панчеву. Ускоро би требало да стигне још 12 оваквих возила.

У наредном периоду ће бити набављено и осталих педесетак возила од којих ће најпре стићи мерцедесови аутобуси намењени одржавању линије ка Београду, изјавио је директор Пантранспорта Радомир Видојевић.

Он је нагласио како се обавезе о набавци возила из концесионог уговора о јавно-приватном партнерству са Градом Панчевом реализују брже него што је тим актом предвиђено. Додао је да је инвестиција набавке 60 нових возила вредна девет милиона евра.

Аутобуси су опремљени моторима са ниском емисијом угљен диоксида, клима уређајима и електронским системом овере карата.

„Почиње нова ера јавног превоза у Панчеву. Све ово што смо имали до сада је дијаметрално различито од онога што ћемо ми направити на плану организације превоза и наплате карата у будућем времену. Што се цене карата тиче, њих одређује тржиште и цене горива, али очекујемо да се оне неће мењати у наредном периоду“, изјавио је Видојевић.

Дејан Петковић, сувласник Пантранспорта је додао како ће систем електронске наплате карата бити потпуно функционалан од септембра, када ће карте моћи да се купују преко интернета и да се плаћају телефоном у возилима.

Градоначелник Саша Павлов изјавио је како је сигуран да ће Панчевци бити изузетно задовољни новим превозником.

Ја мислим да наши грађани заслужују редован, поуздан и еколошки безбедан саобраћај, и то је разлог због ког смо ушли у јавно-приватно партнерство“, рекао је он.

Павлов је додао како ће град са 250 милиона динара годишње и даље субвенционисати карте повлашћених категорија грађана.

Видојевић је навео да ће се Пантранспорт против нелегалних превозника борити квалитетом возила и услуге, а од Града и републичких органа очекује помоћ у сузбијању ове појаве, јер се процењује да нерегистровани комби превозници годишње зараде два милиона евра превозећи без дозволе путнике на различитим релацијама.

Д.В, 013инфо

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: