Нове градске одлуке због корона вируса

Скраћено радно време кафића, обустављен јавни превоз

На данашњој седници Градског штаба за ванредне ситуације града Панчева, а у складу са најновијим мерама Владе Републике Србије током ванредног стања у Републици Србији, донешене су следеће одлуке односно наредбе:

1. ЈКП „Аутотранспорт Панчево“ Панчево да обустави јавни превоз путника, почев од дана 20.03.2020. године и то:
– међумесни превоз почев од 12.00 часова и
– градски и приградски превоз почев од 19 часова
за време трајања ванредног стања.

2. Радно време угоститељских објеката на територији града Панчева (ресторани, кафићи, барови, ноћни барови, дискотеке и др.), ограничава се на период од 8.00 до 15.00 часова. Такође, ограничава се шалтерска продаја хране на период од 8.00 – 15.00 часова.

3. Забрана окупљања грађана ради трговине на „дивљој бувљој пијаци“ дуж Баваништанског пута .

Данас у току дана, одржан је и састанак са професионалним управницима у вези са организацијом помоћи најугроженијој популацији преко 65 година и такође у вези са дезинфекцијом зграда и јавних површина око зграда.

Такође, ЈКП „Хигијена“ почиње са дезинфекцијом и прањем улица дезинфекционим средствима. Чишћење и прање је и до сада редовно вршено водом, али ће сада бити појачано употребом дезинфекционих средстава, а ЈКП „Хигијени“ ће у овоме помоћи и друштвено одговорне фирме и појединци које су своје ресурсе и капацитете ставили на располагање.

Градоначелник Павлов је поновио да је Градски штаб за ванредне ситуације града Панчева отворио три (3) нове телефонске линије за помоћ најстаријим суграђанима на које се могу јавити уколико им је потребна помоћ у виду набавке намирница и лекова. Телефони су од уторка, 17. марта 2020. године доступни 24 сата дневно. Након евидентирања позива, Градски штаб обавештава организацију Црвеног крста и волонтери Црвеног крста иду у набавку и куповину. Такође, Град ће у наредном периоду организовати одређену помоћ и за социјално угрожене пензионере који имају примања испод 30.000,00 динара.

Градоначелник је апеловао на суграђане да заиста зову искључиво онда када им је неопходна ова врста помоћи. Градоначелник је поново апеловао да старији суграђани поштују наредбу Владе Републике Србије и да сви грађани Панчева поштују наредбу Владе о забрани кретања за све између 20 часова увече и 5 часова ујутро. Такође, апеловао је и на грађане који су дошли из иностранства да буду одговорни и да поштују мере о изолацији и самоизолацији.

БРОЈЕВИ ТЕЛЕФОНА КОЛ ЦЕНТРА ЗА ПОМОЋ НАЈСТАРИЈИМ СУГРАЂАНИМА СУ: (013) 308 950, 308 960 и 308 736

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress