Настављено суђење панчевачкој телевизији по тужби Ненада Живковића

Саслушање одложено због непојављивања главне уреднице РТВ Панчево

Треће рочиште заказано тек за 25. јануар 2021. године

На другом рочишту по тужби панчевачког новинара Ненада Живковића, против РТВ Панчево и Јасмине Петковић, главне и одговорне уреднице тог медија, које је одржано у понедељак, 5. октобра, у згради Вишег суда у Београду, странке у поступку нису саслушане јер се друготужена Јасмина Петковић није појавила, нити је свој изостанак оправдала. Како је рекао Саша Левнајић, адвокат тужених, она је обавештена о рочишту и раније је рекла да ће доћи, али се ипак није појавила.

Вељко Милић, адвокат Ненада Живковића, је стога предложио суткињи да се обе странке истовремено саслушају, на следећем рочишту, са чим се сложио и правни тим тужених.

И тужилац и одбрана су остали су при својим досадашњим наводима, и није било предога за нове доказе. У вези са поднеском који је тужена страна поднела 19. јуна 2020. године, Милић је рекао да се о томе неће посебно изјашњавати јер није јасно шта тужена страна жели тим доказима да постигне, с обзиром на то да се поједини односе и неке догађаје од пре 15 година.

Саша Левнајић, је појаснио да је циљ достављених текстова био да покаже Живковићев оштар стил писања, те да због тога и сам треба да има виши праг толеранције када се о њему пише. Милић је оценио да ће се Живковић сам изјаснити о стилу писања, а да је свако ко се осетио повређеним у његовим текстовима имао могућност да своја права оствари на суду.

Треће рочиште, које би требало да буде и последње у овом поступку, судија Марина Бркић заказала је за 25. јануар, у 12 сати.

Подсетимо, тужба је подигнута због три прилога, који су на РТВ Панчево емитовани 29. маја, 5. и 6. јуна, као и због текстова на порталу те телевизије, у којима је Живковић означен као „плаћени пројекат“ и „политички активиста“, који подржава „проусташке медије“, и да је део пројекта унутрашње дестабилизације Србије. Због ових прилога, РЕМ је Радио-телевизији Панчево изрекао трећу меру упозорења, а дотадашњи главни и одговорни уредник Мирослав Милаков смењен је са те функције.

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: