Из покрета Доста је било позив суграђанима и суграђанкама

Реците НЕ складиштењу амонијум нитрата у центру Панчева

Доста је било Панчево позива Панчевце и Панчевке да дођу у зграду Градске управе Панчево, у уторак, 8. маја, у 11 сати, како би учествовали у јавној расправи о складишту 10.000 тона вештачког ђубрива на бази амонијум нитрата на плацу „Стакларе“. 

Опозиција се том темом бавила на последње две седнице Скупштине града, када су одборници Слободног Панчева предложили проширење дневног реда о томе, али су одборници два пута гласовима одбили расправу.

Никола Ћебић, одборник Слободног Панчева истакао је на протеклој седници, одржаној 4. маја, да се већ дуже време велика количина вештачког ђубрива складишти у Стаклари, иако је градоначелник Панчева Саша Павлов раније изјавио да град неће дозволити отварање складишта амонијум нитрата у некадашњој фабрици.

Доста је било упозорава да је ђубриво експлозивно и запаљиво, те да је угрожен цео град, посебно Градски базен, Стрелиште, Народна башта, пруге којима робу отпремају Азотара и Петрохемија, и налазе се у непосредној близини складишта. Оно се налази на свега два километра од центра града.

 

Редакција

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: