Инспекција установила да Global travel послује без лиценце

Путници преварени, туристичка агенција затворена

Уместо на мору, поједини суграђани и суграђанке претходних неколико дана провели су испред туристичке агенције Global travel, у Улици Жарка Зрењанина 14. Они су уплатили туристичке аранжмане, али када су требали да путују у агенцијама које сарађују са панчевачким субагнетом, речено им је да аранжмани нису плаћени. Међу грађанима, а незванично смо сазнали да их је 7, који су пријавили проблем Туристичкој инспекцији Министарства трговине, туризма и телекомуникација, има и оних који тек треба да отпутују, а да ли ће свој годишњи одмор провести на жељеном месту или ипак код куће још увек је непознаница.

Јер, како власник агенције Global web travel Бранислав Богосављев каже за наш портал, путници ће бити обештећени, због чега су већ упућени да се јаве адвокату.

На агенцију је јуче 24. јула, по налогу Туристичке инспекције, стављен катанац, јер је установљено да агенција нема лиценцу. Власнику је наложено да покрене поступак за прибављање лиценце Регистратора туризма при Агенцији за привредне регистре у року од пет радних дана.

У решењу стоји и да је Бранислав Богосављев, након што му је записник прочитан изјавио да су „тачни сви наводи и чињеинично стање које је туристички инспектор утврдио при доношењу овог решења. Покренуо сам процес за затварање и обештећење путника, обавестићу инспектора о томе“.

Агенција Global travel послује у Панчево преко две деценије, али је Global web travel уписана у регистар АПР-а 26. октобра 2016. године.

Детаљније информације о овом случају потражили смо од Туристичке инспекције, где су нам рекли да морамо писмено да им се обратимо, што смо и учинили.

 

1 Коментар
Старији
Најновији Најпопуларнији
Inline Feedbacks
View all comments
Nenad
3 године пре

Mislim da je u Pancevu mnogo onih koje je ovaj covek prevario. Ja sam jedan od njih, mada sam ja na kraju otisao na letovanje, ne znam koliko mi je zivaca ovaj covek unistio. Najgore je sto je neverovantno arogantan i bezobrazan, a resenje je bila upornost i sila. Nadam se da ce ovo cuti i da vise niko nece otici da uplati bilo kakav aranzman kod njega.

1
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress