Кулминирало незадовољство запослених пред прузимање предузећа

Протест радника АТП-а

Три врсте захтева – отпремнине, неисплаћене зараде, неуплаћени радни стаж

Око стотинак радника АТП-а окупило се данас испред те фирме која ускоро престаје са радом. Како портал 013 инфо сазнаје од председнице синдиката Независност, Гордане Белче, радници имају три врсте захтева. Први се односи на отпремнине, други на неисплаћене зараде, а трећи на неуплаћени радни стаж.

Председница синдиката Независност им је рекла како је за отпремнине спремно 45 милиона динара, што није довољно. Објаснила је да су простом рачуницом стигли до тога да од тих пара може да се исплати свега педесетак људи, а на списку за отпремнине је око 180 особа.

Радници су казали да постоје проблеми са исплатом мајске зараде, као и са исплатом половине јунске плате, јер од понедељка АТП више неће радити, а нови превозник постаје Пантранспорт. Напомињу како је оснивач дужан да исплати зараде пре него што предузеће престане с радом.

Како се чулo од радника, који су били окупљени у клубу у згради АТП-а, стаж није уплаћиван последња два, три месеца. Ова информације је незванична.

Радници АТП-а су затим кренули код градоначелника Саше Павлова, с њим немају заказан састанак, али су како истичу, вољни да истрају у својим захтевима. Чак су се могли чути повици да неће одлазити из Градске управе док се ова питања не реше.

Преставници синдиката АТП-а ступили су у контакт са градоначелником, а након жустрог разговора којем су присуствовали новинари 013 инфо, договорено је да се радници врате пред аутобуску станицу, где ће им се Саша Павлов и обратити.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress