Због укидања саобраћаја на линији Панчево-Београд, у суботу, 13. априла

Протест испред АТП-а и кривична пријава против в.д. директора тог предузећа

Одборник опозиционе одборничке групе „Слободно Панчево“ у Скупштини Града Панчева, Жарко Јелисавчић поднео је кривичну пријаву против Бојана Бојанића, в.д. директора Јавно комуналног предузећа за превоз путиника Аутотранспорт Панчево, због злоупотребе службеног положаја и несавестан рад у служби.

У кривичној пријави Бојнић се сумњичи да је издао наредбу за редукцију саобраћаја, посебно на међумесној линији Панчево-Београд-Панчево, 13. априла, од 8 до 18 сати, правдајући се недостатком горива и извршилаца.

Тиме је, како се наводи, прекорачио своја овлашћења и нанео штету грађанима Панчева, те повредио њихова права на редован превоз (по уговору о куповини месечне карте).

„Било му је познато да се 13.04.2019. године поред грађана који имају обавезе и друге потребе за одласком у Београд, да се одржава и протест 1od5miliona у Београду, са основаном сумњом у намери да отежа превоз грађана на протест“, наводи се у кривичној пријави.

Текст кривичне пријаве прочитан је на протесту, у оквиру протеста 1od5miliona, који је данас одржан испред АТП-а. Кривична пријава је предата Вишем јавном тужилаштву у Панчеву, Републичком јавном тужилаштву, и Вишем јавном тужилаштву у Београду.

На протесту је говорио Жарко Јелисавчић, који је објаснио да је окупљање заказано испред АТП-а како би се изразило незадовољство руководством и како би се затражила Бојанићева оставка.

Јелисавчић је говорио и о још једном скандалу градске власти, док су окупљени гласно негодовали и пиштали. Наиме, током прошлог викенда, 13. и 14. априла, одборници Скупштпине града који су окупирали скупштину под изговором да је бране од насилника и олоша, у ресторану Хедонист“ направили су рачун од око 100.000 динара, на рачун Градске управе Панчево. Такође, локална самоуправа је расписала и тендер за ресторанске услуге, за објекат који није удаљен више од 1.000 метара од зграде Градске управе Панчево.

Н акрају протеста грађани и грађанке су ушли у простор Аутобуске станице, и кривичну пријаву симболично предали на шалтеру АТП-а.

 

 

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: