Нови туристички производ

Пројекат „Еко Тамиш“: Промотивне туре и нови катмаран

У Регионалној Привредној комори Јужнобанатског управног округа Панчево, у петак, 5. априла, одржана је конференција за новинаре на којој су представљене завршне активности у оквиру пројекта прекограничне сарадње Србије и Румуније, под називом „Еко–Тамиш – нови туристички производ“. Финансира га Европска унија у оквиру инструмената за предприступну помоћ (ИПА II),

Учесници конференције др Марко Ћулибрк, директор РПК Јужнобанатског управног округа, Покрета горана и центра волонтера из Панчева, Љиљана Коневски, из Покрета горана Панчево, и гошће из Румуније – Делија Барбу, из Асоцијације за промоцију туризма и развој из Темишвара и Сузане Стојановић, из Асоцијације „Милтонија” из Темишвара.

Они су најавили две промотивне туре за новинаре и новинарке, од 9. до 12. априла, и од 16. до 19. априла, за туристичке раднике, раднице, и туроператере. Планирано је да се обиђе ток реке Тамиш, како са румунске, тако и са српске стране, са циљем да се учесници упознају са свим расположивим садржајима на реци у непосредној околини. Тура за новинаре почиње у Решицама, а завршава се у Панчеву, док је почетна тачка промо туре за туристичке раднике и раднице Панчево, а крај Темишвар.

У оквиру пројекта Панчево ће добити катамаран, а до краја маја биће завршено постављање мобилијара и обележавање пешачких и бициклистичких стаза, од Сечња до Панчева.

Пројекат прекограничне сарадње између Србије и Румуније је започет у јуну 2017. године, и биће завршен у јуну ове године. Циљ програма је повезивање градова уз Тамиш, промоција туризма и развоја економских потенцијала. Пројекат реализује Привредна комора Србије, са својим партнерима „Покретом горана“ и Центром волонтера Панчево, Асоцијацијом „Милтонија“ из Темишвара и Асоцијацијом за промоцију и развој туризма.

Након завршетка програма, идеја је да се туристички садржаји као што су бициклизам, пешачење, посматрање птица нађу у понудама туристичких агенција, и тако привуку туристе из иностранства.

 

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress