Усвојени потребни планови и одлуке

Предуслови за почетак изградње магистралног водовода Качарево-Банатско Ново Село

Предлог одлуке о изменама и допунама Плана генералне регулације насељеног места Качарево, као и Предлог одлуке о доношењу Плана детаљне регулације за магистрални водовод Качарево-Банатско Ново Село, усвојени су једногласно, на седници Скупштине града Панчева, у среду, 9. септембра. Тиме су се стекли услови за изградњу магистралног водовода Качарево – Банатско Ново Село, и на тај начин би и последње насељено место у граду Панчеву – Банатско Ново Село добило градску воду, о чему смо писали.

Разлог за израду измена Плана генералне регулације је како се наводи је издавање дозвола и изградња објеката и постројења за потребе водоснабдевања у оквору зоне јавне намене на основу инцијативе ЈКП Водовод од 27. марта 2019. Према усвојеној ревизији из 2018. године Генералног пројекта снабдевања водом општине Панчево са претходном студијом опавданости из 2006. године, за повезијавање Банатског Новог Села на градски водовод, предвиђена је изградња укупног резервоара са четири повезане коморе (две за Качареви и две за БНС) у Качареву, укупне запремине 900 м3, са бустер стананицом У БНС, и хлорофолским постројењем који ће обезбедити притисак од 4 бара за насеље Качарево, и изградњу цевовода од Качарева до БНС трасом атарских путева дужине 11 километара.

Средства за израду Измена и допуна плана обезбеђена су Одлуком о буџету града Панчева за 2019. годину, а оквирни износ је  661.800 динара са ПДВ-ом.

Средства за израду Плана детаљне регулације за магистрални водовод Качарево-Банатско Ново Село обезбеђена су такође  Одлуком о буџету града Панчева за 2019. годину у износу од 1.108,128 динара са ПДВ-ом.

 

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: