Град Панчево у закупу има 95 јединица пословног простора, док је 54 локала тренутно празно

Празни градски локали у лошем стању, следи продаја

Већина се налази у самом центру града

Према евиденцији ЈП „Дирекција“ Панчево, од 01. септембра 2017. године, Град Панчево у закупу има 95 јединица пословног простора, док је 54 локала тренутно празно.

Такође, према поменутој евиденцији, 77 локала је враћено реституцијом власницима, или је тај поступак у току, те се очекује њихово враћање наследницима претходних власника, обавестили су нас из Секреатаријата за имовину Градске управе града Панчева.

Додаје се да се већина тих локала се налази у самом центру града ( Улица Војводе Радомира Путника и Трг слободе), па отуда и празни објекти у центру града.

Указујемо на то да је Законом о враћању одузете имовине и обештећењу, забрањено располагати имовином која је под реституцијом. Што се тиче празних локала, већина је у лошем стању и потребно је издвојити велика средства да би били доведени у функционално стање, а питање је да ли ће се у економском смислу вратити уложено, те је између осталог, и то разлог за отуђење таквих локала“, истиче Дејан Јовановић, секретар Секретаријата за имовину.

Због тога се, закључује Јовановић, у наредном периоду може очекивати и продаја појединих градских локала, а активности у том правцу су већ покренуте.

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: