Познато панчевачко јавно предузеће одлази у историју

Покреће се ликвидација АТП-а

Градско веће града Панчево усвојило је одлуку о покретању  ликвидиације АТП-а, о којој ће се изјашњавати одборници и одборнице на данашњој седници Скупштине града. За ликцидационог управника именован је в.д. директора АТП-а, Бојан Бојанић, чију ће накнаду за рад одредити градоначелник.

У одлуци се позивају повериоци да пријаве своја потраживања јавном предузећу најкасније у року од 90 дана од објављивања огласа о покретању постпука, а дужници да измире своје обавезе према АТП-у.

Након потписавања уговора о јавно-приватном партнерству 27.11.2019. године са групом понуђача, и оснивања Пантранспорта, ова фирма је преузела обављање делатности градског и приградског превоза путника, уместо АТП-а.

Законом о привредним друштвима прописано је да се ликвидација може спровести када друштво довољно средстава за намириње својих обавеза. Како се наводи у допису АТП-а градоначелнику, вредност имовине предузећа је нешто виша од 252 милиона, дуговања износе 173 милиона, а потраживања 4,8 милиона. Напомиње се да су сви подаци обрисани 25. маја 2020. године, упадом вируса као и да је тренутна блокада рачуна у износу од 3,7 милиона, и да постоји један активан рачун који не подлеже блокади.

 

Редакција

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: