Бранислав Трифуновић о протестима

Подршка факултета – најбоља вест ових дана

„Сваке недеље све је више градова у којима се грађани окупљају, посебно је значајно што су устали људи и из мањих градова, јер су они у много већем проблему“

Девети грађански протест у Београду под називом 1 од 5 милиона“, биће одржан у суботу, 26. јануара, од 18 сати. Масовним протесима незадовољних грађана и грађанки недавно су се придружили професори Филозофског факултета, испред којег се протенстанти сваке суботе окупљају, а ове недеље подршку су дали и запослени са Факултета политичких наука.

Бранислав Трифуновић, један од организатора протеста, каже за наш портал да је то најбоља вест ових дана.

„То су ствари које значи свима нама, посебно је важно онима који још нису изашли. Верујем да ће се још факултета прикључити, и драго ми је да су ти људи схватили о чему причамо. Чини ми се да је овај тренутак преломан“, објашњава Трифуновић.

Он је додао да су се протести из престонице прелили на читаву Србију, те да се тренутно они одржавају у више од 20 градова.

„Сваке недеље све је више граова у којима се грађани окупљају, посебно је значајно што су устали људи и из мањих градова, јер су они у много већем проблему“, наводи наш саговорник.

На питање који је главни циљ протеста и која је њихова будућност, Трифуновић одговара да је сваки од захтев смислен, чак и онај да се протестима и организаторима да пет минута времена на РТС-у.

„Људи су устали и то показује да не желе да живе више у оваквом систему, и да желе да врате државу. Тај притисак који смо направили на РТС да извештавају довео је до тога да грађани сада шетају у мањим градовима као што су Велико Градиште, Куршумлија, Рума, Прокупље…“, наводи Трифуновић.

Према његовом мишљењу учестовање опозиције у ванредним изборима, уколико буду расписани ове године је бесмислено, а од њих очекује и конкретне предлоге, након прошлонедељног позива да се укључе у протесте, али на прави начин.

 

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: