Због продаје туристичких аранжмана без лиценце

Поднет захтев за покретање прекршајног поступка против власника Global web travel

Oбештећење путнцима из гаранције путовања или судским путем

Туристичка инспекција Министарства трговине, туризма и телекомуникација, донела је 24. јула, решење о привременој забрани обављања послова организовања туристичких путовања, агенцији GLOBAL WEB TRAVEL SERVIS PANČEVO, јер је утврђено да продаја аранжмана вршила без лиценце.

Како стоји у допису нашој редакцији који је потписала Вера Божић Трефалт, в. д. помоћника министра поднет је и захтев за покретање прекршајног поступка надлежном прекршајом суду, и прослеђено обавештење другим надлежним органима, у циљу њиховог евентуалног даљег поступања.

У саопштењу се прецизира да је туристичка инспекција извршила ванредни инспекцијски надзор туристичке агенције  GLOBAL WEB TRAVEL SERVIS PANČEVO, инициран на основу девет представки грађана. У Регистру привредних субјеката које води Агенција за привредне регистре регистрован је: BRANISLAV BOGOSAVLJEV PR. TURISTIČKA AGENCIJA GLOBAL WEB TRAVEL SERVIS PANČEVO  са седиштем у Панчеву, Светозара Милетића 1. Такође, регистровано је и издвојено место у Панчеву, Жарка Зрењанина 14, где се обавља туристичка делатност. Регистрована је као туристичка агенција посредник у продаји туристичких путовања.

Путници којима је туристичка агенција посредник организовала туристичка  путовања обештећење могу да остваре само судским путем, кажу у Министарству.

„У ситуацији када су путници купили туристичка путовања код туристичке агенције посредника, а организатор тог путовања је била туристичка агенција која поседује лиценцу може се обештетити из гаранције путовања. Поред тога своје право на обештећење и на накнаду штете путник може остварити и судским путем“, закључују у Министарству.

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: