После скоро шест година од почетка истраге

Подигнута оптужница против бивше директорке Апотеке Панчево и њених помоћника

Окривљенима се стваља на терет да су прибавили себи и другим физичким и правним лицима имовинску корист у износу од 13.234.417,42 динара

Више јавно тужилаштво у Панчеву је након спроведене истраге подигло оптужницу Вишем суду у Панчеву против Б.М. и Д. С. из Београда, и Љ.С. и М.А. из Пожаревца због постаојања оправдане сумње да су Б.М. и Д.С. извршили једно продужено кривично дело злоупотреба службеног положаја у саизвршилаштву, а Љ.С. и М..А. извршили исто кривично дело, али као помагачи, потврђено је нашем порталу у Вишем јавном тужилаштву.

Како се наводи у допису нашој редакцији, окривљенима се ставља на терет да су од 3. августа 2012. до 2. јула 2015. године у Панчеву у својству службених лица и то М.Б. као директор оштећене Апотеке Панчево, а Д.С. као помоћник директора за економске послове Апотеке, прекорачењем овлашћења и искоришћавањем свог службеног положаја прибавили себи и другим физичким и правним лицима имовинску корист у износу од 13.234.417,42 динара, колико износи проузрокована штета Апотеци Панчево, у чему су им у једном делу помогли отац окривљеног Д.С., окривљени Љ.С., као директор привредног друштва ДОО „Арс тонус“ из Београда.

Оптужница је  поднета Вишем суду у Панчеву 30. новембра 2020. године, тренутно је у фази испитивања, те још није потврђена.

Истрага у овом поступку је покренута 27. марта 2015. године.

У другом предмету Више јавно тужилаштво у Панчеву је 8. јуна 2017. године,  донело наредбу о спровођењу истраге против Б.М. из Боеграда због постојања основане сумње да је извршила кривично дело злоупотреба службеног положаја. Ставља јој се на терет да је од 2013. до 17. јуна 2015. године као службено лице – директор Апотеке Панчево, искоришћавањем службеног положаја прибавила имовинску корист привредном друштву ДОО „Велефарм Холдинг“ из Београда у стечају у износу од 108.575.294,00 динара, колико износи проузрокована штета Апотеци Панчево.

У тужилаштву кажу да је истрага у току, и да је током тог поступка саслушена осумњичена, испитано је више десетина сведока, а обављена су и одговарајућа вештачења ради утврђивања постојања и висине прибављене имовинске користи односно проузрокване штете Апотеци Панчево.

Рачун Апотеке Панчево у блокади је од 12. јануара 2016. године, тачно 1.828 дана, а тренутно дуг према подацима Народне банке Србије, износи 403.027.420,75 динара.

Одлуком Скупштине града Панчева, која је донета крајем октобра, из буџета града Панчева биће обезбеђено 320 милиона динара до 2022. године, за отплату дугова Апотеке Панчево према повериоцима.

Ивана Предић

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: