Почиње реконструкција и опремање блока Америчких зграда

Инфраструктурно опремање блока 072 у Панчеву- Америчке зграде требало би да почне данас, 10. јануара, најавила је градска менаџерка Маја Витман.  На табли постављеној на уласку у тај стамбени блок стоји да је почетак извођења радова 4. јануар и да је рок за извођење радова 90 дана. Уговор вредан 75.987.300,76 динара са ПДВ-ом додељен је 16. децембра прошле године фирми Авалски венац доо, која је била једини учесник на тендеру.
У оквиру радова планирана је реконструкција водовода, фекалне и кишне канализације, пројекат саобраћаја и саобраћајне сигнализације, јавно осветљење. Витман је додала да ће бити постављано и ново дечје игралиште на тартан подлози површине 250 м2 са три мултифункционалне справе, пет њихалица за децу, два стола за шах са клупама и потребне пешачке стазе. Биће постављено и 18 клупа на дечјем игралишту и зеленим површинама и најмање 10 канти за отпадке.
Планирана је изградња 50 паркинг места, 13 нових стубова за јавно осветљење, односно канделабера. Како је навела Витман, биће посађено 39 садница високих четинара и лишћара и 42 саднице средњих и ниских четинара и лишћара, и доста листопадног и зимзеленог шибља. Радови ће се спорводити у фазама.

Град Панчево је реализовао Пројекат за извођење радова који је израђен од стране пројектантске куће  „Град пут“ Лозница.

Блок Америчких зграда налази се у самом  центру града у Улици Браће Јовановића 33, и деценијама је запуштено и неуређено. Посебан проблем настаје после киша, јер се готово цео комплекс претвара у бару.

 

Редакција

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: