Почетак ликвидације Апотеке Панчево – почетни биланс нула динара

На седници Скупштине града Панчева, одржаној крајем октобра 2020. године,  одборници и одборнице су усвојили Одлуку о укидању Апотеке Панчево и покретању поступка ликвидације. За ликвидационог управника именована је Ивана Арсеновић, а накнаду за њен рад одредиће својим актом градоначелник.

Крајем јануара ове године, сачињен је Почетни ликвидациони биланс, који ће бити пред одборницима и одборницама на седници Скупштине града Панчева, у петак, 12. фебруара.

Како се наводи у документу 6. новембра 2020. године, ликвидациони управник је ушао са представницима града у просторије Управне зграде Апотеке Панчево, где су затекли девастиран простор без струје, рачунара и документације.

Државна ревизорска институција је 2016. године сачинила извештај у којем се наводи да финансијски извештаји и правилност пословања Апотеке Панчево нису у складу са прописима са којима их уређују, а с обзиром на то да Апотека не обавља делатност већ дужи временски период, не постоје подаци и могућност да се састави веродостојан почетни ликвидациони биланс. Стога ликвидациони управник је предложио да се састави билас са вредностима нула како надлежне инсититуције не би довели у заблуду, пише у документу.

Додаје се да ће током поступка бити утврђено чињенично стање у погледу имовине и обавеза (залихе, дуговања, потраживања) кроз поступак пописа  и процене овлашћених лица, што ће бити приказано у завршном линквидационом билансу.

Апотека Панчево је у блокади већ 1.828 дана, а на данашњи дан према подацима са сајта Народне банке Србије она износи 403.027.420,75 динара.

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: