Професионална орјентација за младе

Почео летњи едукативни програм „Кад порастем бићу…”

Осамнаест учесника из Града Панчева

Летњи едукативни програм за младе „Кад порастем бићу…“ почео је да се реализује у понедељак, 26. јуна, у просторијама Дома омладине. Пројекат спроводи организација за развој каријере и омладинског предузетништва „Connecting“.

Летњи едукативни програм „Кад порастем бићу…“ је јединствен програм професионалне оријентације који пружа подршку младима да самостално и промишљено доносе одлуке о наставку школовања и/или каријере.

У програму учествује 18 младих из Града Панчева, узраста од 14 до 18 година. Током прве недеље одржане су три радионице на којима су учесници и учеснице имали прилику да разумеју важност тимског рада, допринесу изградњи тима и развијању тимског духа, као и да науче шта је запошљивост и на које све начине могу постати конкурентнији на тржишту рада.

У наредном периоду група ће радити на развијању вештина 21. века као што су комуникативност, критичко размишљање, дигитална писменост, социјалне вештине и друге. Такође имаће прилику да раде тестове професионалне оријентације, науче основе предузетништва и упознају се са неформалним методама за лични и професионални развој.

Летњи едукативни програм „Кад порастем бићу…“ реализује се уз подршку Дома омладине Панчево, Д.О.О. Алди, фотокопирнице Хамер, Електротехничке школе „Никола Тесла“, Техничке школе „23. мај“ и портала 013инфо.

Ивана Предић

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress
%d bloggers like this: