На одлуку се чека од фебруара 2018. године

Павлов: Културни центар Панчево понеће име Небојше Глоговца до краја године

Културни центар Панчево од фебруара ове године чека да понесе име великог глумца Небојше Глоговца, који је тада преминуо, а велики део живота је провео у нашем граду.

Немања Ротар, члан Градског већа задужен за културу и омладину објавио је одмах након смрти Небојше Глоговца, у фебруару ове године да ће Културни центар Панчево понети његово име. Међутим, до данас то се није десило. Ротар је у изјави за наш сајту у априлурекао да је документација спремна, али да одлуку о томе када ће се та тачка наћи на дневном реду Градског већа доноси градоначелник. Прецедура предвиђа да након усвајања одлуке на седници ГВ, коначну одлуку треба да донесу одборници Скупштине града.

На питање када би коначно Културни центар могао да добије име Небојше Глоговца, Саша Павлов, градоначелник Панчева у уторак, 23. октобра, рекао је следеће:

„Не желим поводом ових питања да улазим у јавне расправе. Имамо дубоко саосаћење са породицом Глоговац. Биће назив, али не могу вам износити детаље. И не желим да водим овакву расправу – штампање по граду, мислим да смо озбиљни људи и озбиљан град, да би на тај начин се бавили овим питањем”.

Он је додао да ће име Културног центра бити промењено до краја године.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress