Велики успеси наших ученика

Панчево има паметну децу

Чак шездесет и троје панчевачких ђака основних и средњих школа остварило је изузетне резултате на државним и међународним такмичењима

Чак шездесет и троје панчевачких ђака основних и средњих школа остварило је изузетне резултате на државним и међународним такмичењима, у школској 2016/17. години из општих школских предмета и областима заступљеним у Регионалном центру за таленте „Михајло Пупин“ .

Њима су данас у Градској управи мр Татјана Божић, чланица Градског већа задужена за образовање, др Драгољуб Цуцић, руководилац РЦ„Михајло Пупин“ и председник Управног одбора Центра, Миладин Митровић уручили новчане награде и књигу „Зборник радова: Прилози историји града Панчева“. Град је за младе Панчевце и Панчевке обезбедио 440.000 динара, а свако је добио износ у складу са освојеним наградама.

Ђаци су на државним првенствима освојили: 31 прву награду, 29 других, 26 трећих, две друге награде на међународним и три на европским такмичењима.

Једна од најуспешнијих ученица је свакако Даница Зечевић, која је ове године освојила бронзану медаљу на Европској математичкој олимпијади за девојке. Ове године положила је и пријемни испит за Универзитет у Кембриџу, али није успела да добије стипендију, те је уписала Математички факултет у Београду.

„Освојила сам и другу награду на државном такмичењу из математике и физике. Као и сваке године окупили смо се овде и мислим да је то јако лепо, јер је то признање за наш рад и труд“, рекла је Даница Зечевић.

Марко Шушњар је такође примљен ове године на Кембриџ, али није добио стипендију. Сада је студент Електротехничког факултета у Београду. Власник је преко 50 медаља и диплома, а највећи успех је остварио ове године на Физичкој олимпијади у Индонезији, где је освојио сребрну медаљу.

Драгољуб Цуцић, руководилац РТЦ „Михајло Пупин“ центра каже да је шездесет троје успешних ђака велики број за Панчеево. Прошле године награђено је 48, а ове за петнест више.

Награђени ученици Града Панчева су:

Даница Зечевић, Огњен Тошић, Марко Шушњар, Александар Милошевић, Никола Булатовић, Марта Бошњак, Андреј Танко, Стефан Ђорђевић, Марко Бундало, Ђорђе Кербић, Огњен Рољевић, Михајло Јаковљевић, Михајло Младеновић, Дејана Маљковић, Марија Јуничић, Марија Цветковић, Лазар Мијатовић, Миња Дерикоњић, Петар Матек, Данијел Дражилов, Милан Милетић, Тара Папић, Јелена Маслак, Душан Цвијетић, Теодора Милутиновић, Михајло Марјановић, Николија Станковић, Дубравка Дрчелић, Нела Деспотовић,  Габриеј Едвард Етински, Исидора Мајкић, Никола Цинцовић, Огњен Петров, Александар Цуцић, Теодора Јовић, Рената Живојин, Анђела Јовановић, Снежана Вуковић, Миона Митрески, Исидора Илић, Милица Дрековић, Марко Милованов, Михаило Јовановић, Илија Стражемештеров, Милица Ристеновски, Ђурица Радмановић, Селена Гвозденовић, Лазар Војновић, Јелена Цицварић, Алекса Вучковић, Филип Ранковић, Тадија Поповић, Ања Батоћанин, Валентин Фехер, Опарница Даница, Ања Шушњар, Огњен Шкрбић, Александар Милановић, Александар Станојковић, Михајло Слијепчевић, Ана Бојковић, Милена Митровић и Вељко Поткоњак.

 

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

1 Коментар
Старији
Најновији Најпопуларнији
Inline Feedbacks
View all comments
Јадранка Кљајић
5 године пре

Искрено и од срца честитам. Срећно

1
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: