Шест година без епилога

Оптужница против бивше директорке Апотеке Панчево и њених помагача враћена тужилаштву на допуну

Истрага у овом предмету покренута је у марту 2015. године

Оптужница против одговорних лица Апотеке Панчево, коју је Више јавно тужилаштво у Панчеву поднело Вишем суду у Панчеву 30. новембра 2020. године, враћена је на поступање тужилаштву, ради допуне истраге. У складу са том одлуком, Више јавно тужилаштво донело је 21. јануара ове године наредбу о допуни истраге.

„Потребно је проверити одређене наводе одбране Б. М. и М. А. те прибавити додатно изјашњење вештака који је обавио финансијско вештачење у вези чега је ово тужилшатво издало наредбу за допунско економско-финансијско вештачење“, наводи се у допису Вишег јавног тужилаштва у панчеву нашој редакцији.

Подсетимо, истрага у овом поступку је покренута 27. марта 2015. године, због постојања оправдане сумње да су Б.М. и Д.С. извршили једно продужено кривично дело злоупотреба службеног положаја у саизвршилаштву, а Љ.С. и М.А. извршили исто кривично дело, али као помагачи.

Окривљенима се ставља на терет да су од 3. августа 2012. до 2. јула 2015. године у Панчеву у својству службених лица и то Б.М. као директор оштећене Апотеке Панчево, а Д.С. као помоћник директора за економске послове Апотеке, прекорачењем овлашћења и искоришћавањем свог службеног положаја прибавили себи и другим физичким и правним лицима имовинску корист у износу од 13.234.417,42 динара, колико износи проузрокована штета Апотеци Панчево, у чему су им у једном делу помогли отац окривљеног Д.С., окривљени Љ.С., као директор привредног друштва ДОО „Арс тонус“ из Београда.

Против бивше директорке Апотеке Панчево Б. М. води се још један поступак због постојања основане сумње да је извршила кривично дело злоупотреба службеног положаја. Ставља јој се на терет да је од 2013. до 17. јуна 2015. године као службено лице – директор Апотеке Панчево, искоришћавањем службеног положаја прибавила имовинску корист привредном друштву ДОО „Велефарм Холдинг“ из Београда у стечају у износу од 108.575.294,00 динара, колико износи проузрокована штета Апотеци Панчево. Истрага која је у овом поступку покренута 8. јуна 2017. године, је и даље у току.

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: