После три деценије

Округли сто о новинарству у Панчеву

Скуп организују удружења Грађанска акција Панчево и Омнибус

Округли сто о новинарству под називом „Новинарство у Панчеву данас” биће одржан данас, 20. новембра, од 18 до 20 сати, у просторијама зграде у Улици браће Јовановић 24 (некадашња Штампарија браће Јовановић).

Скуп организују удружења Грађанска акција Панчево и Омнибус, а позвани су представници и представнице 14 локалних редакција и дописништава телевизијских и радио станица, новина и сајтова. Организатори поручују да ће новинари бити за истим столом и разговарати о стању своје професије после три деценије.

„Ниво професионалних и етичких стандарда у панчевачком новинарству, постојање евентуалних притисака на новинаре и уређивачку политику са разних страна, конкурсно финансирање медија и медијских пројеката, могућности сарадње и неформалног умрежавања припадника медијске и сродних бранши, неке су од тема које кандидујемо за разговор. Позивамо вас да предложите и друге теме које се односе на професионалне услове и рад новинара у нашем граду”, каже се у позивници за овај скуп.

На састанак чији ће ток модерирати Љиљана Спасић, извршна директорка НВО Грађанска акција Панчево и Мирослав Тодоровић, председник УГ Омнибус, позвани су новинари Дописништва Радио-телевизије Војводине, Дописништва Радио-телевизије Србије, дописница листа „Политика”, колеге из листа „Либертатеа”, листа „Панчевац”, Радио Панчева, сајтова www.013info.rs www.juznibanat.rs, www.pancevo.mojkraj.rs, www.pancevo.online, www.panpress.rs, www.pancevo.city, Старчевачких новина и Телевизије Панчево.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress