Иницијатива „Одбранимо Теслу“ наставља са активностима

Одржан Концерт за наш брегић

Грађани и грађанке подршку могу пружити и потписивањем петиције „Стоп бетонирању насеља Тесла у Панчеву – За зелену Теслу!“

Борба становника насеља Тесла за очување зелених површина се наставља. Последња у низу активности био је пикник, одржан у недељу 4. октобра, у организацији Иницијативе „Одбранимо Теслу“ под називом Концерт за наш брегић. Дружење је организовано код чувеног брегића за санкање, уз концерт изненађења који је окупио више од 300 грађана и грађанки. Велики одзив указује на све већу свест људи о важности очувања природе у једном од најзагађенијих градова у Србији, кажу у Иницијативи.

Теслаше је својом музиком забављао чувени Теслаш Бане Глуваков Тубаћин.

У веселој атмосфери, уз поштовање дистанце, грађани и грађанке Панчева уживали су на ливади и у квалитетној музици, а своју подршку су, осим доласком на концерт, пружили и потписивањем петиције у борби против лоших урбанистичких планова.

Из Иницијативе подсећају да је спорним урбанистичким планом за насеље Тесла предвиђена градња стамбених објеката и саобраћајнице на уштрб јавних зелених површина, дечјих игралишта и чувеног брегића на којем се генерације деце са Тесле и других насеља у панчевачкој равници санкају и скијају.

Поред Теслаша и Теслашица, подршку су пружили и становници и становнице других панчевачких насеља. Препозната је важност одбране сваког насеља од сваког лошег урбанистичког плана у којем грађани немају свој глас.

Као и увек, своју подршку, осим доласком на догађаје, грађани и грађанке подршку могу пружити и потписивањем петиције „Стоп бетонирању насеља Тесла у Панчеву – За зелену Теслу!“

Штампана петиција, која је намењена грађанима и грађанкама Панчева, може се преузети на  линкау и прикупити потписе.

Из Иницијативе позивају грађане и грађанке да потпишу онлине петицију на овом линку и тако се придруже 1.622 грађана Србије који их подржавају у овој иницијативи.

Активности Иницијативе могу се пратити на сајту www.odbranimoteslu.info , као и на друштвеним мрежама на ФБ групи Одбранимо Теслу  https://www.facebook.com/groups/316597049530130, на Твитеру https://twitter.com/TPancevo и Инстаграму https://www.instagram.com/tesla.pancevo/.

Редакција

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: