Грађани и грађанке се жалили на услуге новог превозника

Одговори из „Пантранспорта“

Првих дана септембра, на друштвеним мрежама грађани и грађанке града Панчева жалили су се на различите услуге новог аутопревозника „Пантранспорт“. Та питања смо прикупили и обратили се Воји Савичићу, директору саобраћаја тог предузећа, који је на наша питања одговорио на следећи начин.

На констатацију неколико суграђана и суграђанки да аутобуси касне око 15 минута, Савичић је рекао да се поласци у градском и међумесном саобраћају реализују по планираним редовима вожње без проблема. Додао је да на поједине околности, као што су саобраћајне незгоде или гужве у саобраћају, они као превозници не могу да утичу, услед чега може доћи до кашњења неког поласка.

Такође, било је недоумица и око продаје месечних карата и њиховог важења. Савичић је појаснио да продаја месечних карата почиње 25 – ог текућег месеца за наредни месец, а период важења месечних карата је од првог до последењег дана у месецу. Радно време шалтера за продају месечних карата је од 6 до 20 сати, радним данима и суботом.

На питање зашто се чекало за израду ђачких месечених карата, и због чега је обавештење да се ђацима неће наплаћивати услуге превоза 1. септембра, али да су у обавези да купе месечне карте закључно са тим даном, објављено 1. септембра у 10:28 сати, на сајту „Пантранспорта“, Савичић одговара:

Од 25. до 31. августа, предат је мали број захтева за ђачке месечне карте, које су обрађене у најкраћем року. Ђаци који су предавали захтеве за израду легитимација обавештавани су од стране наших запослених да им се неће наплаћивати превоз док им се не изради легитимација“.

Суграђани и суграђанке су скренули пажњу и да се ред вожње разликује на станици, на сајту, а из „Пантранспорта“ обавештавају да се од 1. септембра, примењује зимски ред вожње у градском и међумесном саобраћају. Ажурирани редови вожње могу се погледати и преузети на сајту www.pantransport.rs и могу се погледати на огласној табли која се налази у холу Аутобуске станице..

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: