Кривичну пријаву поднео је градски Секретаријат за заштиту животне средине у мају прошле године

Обустављен кривични поступак против одговорних из фирме „Промист“

Након што је прошле године у мају откривено да Новосадска компанија „Промист“ недозвољено складишти опасно ђубриво у некадашњој Индустрији стакла Панчево, Секретаријат за заштиту животне средине Градске управе града Панчева, поднео је кривичну пријаву Основном јавном тужилаштву у Панчеву против Н. П. из Новог Сада, одговорног лица Новосадске компаније „Промист“ и Г.К. из Панчева, директора логистике у тој компанији.

Како су нас обавестили из Основног јавног тужилаштва Панчево, оптужни предлог је поднет против Н.П. Г.К. због кривичног дела уношење опасних материја у Србију и недозвољено прерађивање, одлагање и складиштење опасних материја Основном суду Панчево.

Након одржаног главног претреса, како се наводи, суд је донео решење којом се обуставља кривични поступак.

Како бисмо сазнали детаље обустављања тог поступка, затражили смо одговор и од Основног суда Панчево.

У кривичном поступку против окривљених Н.П. и Г.К. суд је донео решење 3 К 630/18 од  06.12.2018. године, правноснажно 21.12.2018. године, којим је обустављен кривични поступак из разлога јер је Основно јавно тужилаштво у Панчеву својим поднеском од 05.12.2018. године обавестило суд да одустаје од оптужбе“, стоји у одговору достављеном нашој редакцији.

Кривична пријава коју је Секретаријат поднео односила се на четири кривична дела: непредузимање мера заштите животне средине; уношење опасних материја у Србију и недозвољено прерађивање, одлагање и складиштење опасних материја; неовлашћено бављење одређеном деалтношћу и кривично дело давања лажног исказа.

 

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: