Још увек без резултата градског конкурса за јавно информисање

Објављена имена чланова комисије за најбоље медијске пројекте

На располагању 38 милиона динара

На сајту Града Панчева објављена су имена чланова Комисије за оцену пројеката производње медијских садржаја из области јавног информисања, која су именовани 7. марта. Законо о јавном информисању и медијима, члан 24, као и Правилник о суфинансирању пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања, став 5, члан 21, прописијују обавезу јединице локалне самоуправе да на свом веб сајту објави имена чланова Комисије.

Ове године чланови Комисије су: Ференц Берчек, на предлог Удружења радио станица „РАБ“ Србија, члан; Владимир Јовановић, на предлог  Удружења туристичких новинара и писаца у туризму Србије, члан; Радојица Мали, главни и одговорни уредник Информативног предузећа „БЦ Инфо“ Бела Црква, као медијски стручњак.

Како стоји у документу за секретара Комисије именована је Невенка Кљајевић, запослена у Секретаријату за јавне службе и социјална питања Градске управе Панчево. Председник Комисије бира се на првој седници, већином гласова.

Задаци Комисије, наводи се у тексту решења, односе се на оцену пројеката производње медијских садржаја из области јавног информисања, а одлуку о расподели средстава доноси градоначелник на предлог Комисије. Члановима Комисије припада надокнада у нето износу од 20.000 динара.

Конкурс за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја за области јавног информисања ове године расписан је 27. јануара, а на располагању је 38.095.238 милиона динара, што је за скоро пет више него прошле године. Резултати конкурса још увек нису познати.

Да подсетимо, прошле године највише новца добила је РТВ Панчево – 17.500 милиона, затим недељник „Панчевац“ – пет милиона, новосадски „Дневник“ –  три милиона динара, а новац је добило још 12 пројеката.

Такође, градоначелник је решењем од 31. октобра 2016. године на име појединачних давања одобрио милион динара за Брифинг Банат д.о.о. Панчево, који је издавач портала www.južnibanat.rs за пројекат „Твоја општина је твоја“.

Према члановима 17. и 27. Закона о јавном информисању и медијима, као и према Правилнику (чланови 30, 31,32,33) јединица локалне самоуправе за остваривање јавног интереса у области јавног информисања може определити средства и за појединачна давања. Утврђен је и највиши износ тих средстава (највише 5 одсто од укупног опредељеног износа конкурса).

Ове године један од услова је да најмањи износ средстава који се може одобрити по пројекту износи 20.000 динара, а највећи износ средстава по пројекту износи 10 милиона динара.

 

 

 

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: