Председник Србије у нашем граду

О опозицији, о себи, о Косову – најмање о Панчеву

Вучић је био недоступан за питања новинарки и новинара. Изајва за медије је била планирана, па онда отказана

Председник Србије Александар Вучић обишао је јуче, 10. фебруара, јужни Банат, у оквиру своје кампање „Будућност Србије“. Посетио је Опово, Вршац, Ковин, Банатско Ново Село, и Панчево, где је одржао митинг заједно са Аном Брнабић, председницом Владе Србије и Игором Мировићем, председником Покрајинске Владе.

Посету Панчеву започео је обиласком фабрике „Утва авиони“. Агендом су на том месту биле предвиђене изјаве за медије, али су оне отказане, због како је објашњено окупљеним новинарима и новинаркама кашњења председника.

Из истог разлога отказана је и раније заказана посете Општој болници Панчево, те се Вучић одмах из Утве упутио на Трг слободе, где га је чекало неколико хиљада људи. Велики број њих, запослени су у јавном сектору и имали су радну обавезу да дође на митниг, а то су нам потврдили и неки од запослених.

Спекулише се да су ту обавезу имали радници у јавним и јавно комуналним предузећима, филијалама државних установа, установама у Панчеву чији је оснивач Покрајина, запослени у Градској управи Панчево, али и у осигуравајућим кућама. Коментар на те спекулације нисмо успели да добијемо од председника јер је био недоступан за изјаве. Грађани и грађанке су већ од 14 сати, чекали председника испред Опште болнице Панчево, и код Аутобуске станице.

Примећен је и већи број аутобуса који су довозили људе, најпре Ластини аутобуси, затим СТУП Вршац, аутобуси из Беле Цркве, Велике Плане…, као и возила АТП-а, предузећа које је редуковало број полазака на одређеним линијама због недостатка возача, а аутобусе изнајмљују.

Посета фабрици Утва авиони

Вучић је одржао препознатљив говор, наглашавајући шта је све урадио од када је на власти, и говорећи о политичким противницима, те подсећајући на њихову владавину, од пре седам година.

Најавио је отварање нове немачке фабрике ZTF у Панчеву у априлу, и веће плате и пензије. Осврнуо се и на ситуацију на КиМ, и оптужио претходну власт да је крива за садашњу ситуацију у јужној српској покрајини.

„Биће много тешко око Косова и Метохије. Али ћемо да радимо заједно. Чекаћемо да укину таксе, ако их не укину никад, никоме ништа, помагаћемо народу. Ако их укину покушаћемо да направимо компромис, али никада никоме нећемо дозволити да унижава Србију“, рекао је Вучић.

Премијерка Ана Брнабић већи део свог говора посветила је критиковању опозиције и уговора са народом, за који је рекла да се не бави тешким темама.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић истакао је да је политика заједништва и конкретних резултата политика будућности Србије“, те симболички упоредио Србију са мајком.

 

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: