Број заражених у Покрајини и даље опада

Новооболели у Вршцу и Панчеву кваре добру слику у Војводини

Укупан број заражених Covid 19 инфекцијом у АП Војводини и даље опада, па се у Клиничком центру Војводине у Новом Саду у овом тренутку од те инфекције лечи 69, а у Општој болници у Панчеву 91 пацијент, саопштио је Кризни штаб у Војводини. Од тога, осам пацијената хоспитализованих у КЦВ прикључено је на механичку вентилацију.

У привременој изолационој болници у хали 1 „Новосадског сајма“, предвиђеној за лечење оболели са лакшом клиничком сликом Цовид 19 инфекције, тренутно је смештено 58, а у Специјалној болници за рехабилитацију „Јунаковић“ у Апатину 49 пацијената.

Према подацима централног Кризног штаба претходног дана у Војводини су регистрована 24 случаја заразе Covid 19 – од тога 10 у Вршцу и 8 у Панчеву.

Због повољне ситуације Војвођанска партија и друге органзације у Војвођанском фронту предложиле су Влади и председнику Србије да у Војводини укину ванредно стање.

Покрајински Кризни штаб упозорава да и поред вишедневног континуираног смањивања укупног броја оболелих, за коначну победу над епидемијом вируса Covid 19 од пресудног значаја је да се грађани и даље понашају максимално одговорно и да примењују све мере предострожности, укључујући строго поштовање социјалне дистанце, ношење заштитних маски и рукавица и употребу дезинфекционих средстава.

Данас, Р. Балаћ

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: