Суткиња Марија Бркић заказала је наставак суђења за 25. јануар

Ново рочиште у поступку против РТВ Панчево по тужби Ненада Живковића

Тужба је подигнута због три прилога, емитованих на РТВ Панчево током маја и јуна 2019. године, због којих је панчевачки медиј зарадио меру упозорења од стране РЕМ-а, а тадашњи главни уредник је смењен

Суђење РТВ Панчево и главној и одговорној уредници тог медија Јасмини Петковић, по тужби новинара Ненада Живковића, биће настављено у понедељак, 25. јануара, у 12 сати, у Вишем суду у Београду, саслушањем странака у постпуку.

Претходно рочиште, одржано 5. октобра прошле године, одложено је јер се Јасмина Петковић није појавила, нити је свој изостанак оправдала.

Подсетимо, тужба је подигнута због три прилога, емитованих на РТВ Панчево 29. маја, 5. и 6. јуна 2019. године, као и због текстова на порталу те телевизије, у којима је Живковић означен као „плаћени пројекат“ и „политички активиста“, који подржава „проусташке медије“, и да је део пројекта унутрашње дестабилизације Србије. Због ових прилога, РЕМ је Радио-телевизији Панчево изрекао меру упозорења, а дотадашњи главни и одговорни уредник Мирослав Милаков смењен је са те функције.

Тужилац је затражио да РТВ Панчево и Јасмина Петковић на име накнаде нематеријалне штете због претрпљених душевних болова, те због повреде угледа и части, исплате Живковићу 300.000 динара и да се тој телевизији забрани објављивање сличних информација, под претњом нове казне од 250.000 динара. Такође, од Јасмине Петковић тужилац тражи да правоснажну пресуду објави на Радио-телевизији Панчево.

Иначе, Регулаторно тело за електронске медије (РЕМ) је ову радио-телевизијску кућу током 2019. године казнило чак три пута, изрекавши им три мере упозорења, управо због емитовања прилога против Ненада Живковића, у два наврата и једном због прилога против Станке Симоновић, председнице Вишег суда у Панчеву.

Суђење је почело 22. маја прошле године, изјашњавањем учесника у предмету о тужбеном захтеву. Суткиња Марина Бркић је тада предложила да временски оквир суђења буде 12 месеци, у три рочишта.

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: