Новац из републичке касе за Сигурну кућу Панчево

Нови простор за рад и дечје игралиште

Захваљујући средствима из буџета Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у висини од 989.323,00, динара, реализацијом пројекта „Друштва за унапређење положаја вулнерабилних друштвених група из Панчева“, биће проширен простор за рад и радно окупационе активности као и креативне активности корисницама Сигурне куће. Поред тога биће опремљено и игралиште за децу чиме ће се њихово слободно време квалитетније испуњавати, али и обезбедити простор за спортско рекреативне активности.

Како је саопштено из Министарства потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, потписала је јуче, 23. маја,  уговоре о реализацији пројеката у области социјалног становања – помоћи сигурним кућама, са представницима невладиног сектора који се баве овом облашћу.

Из буџета министарства за 2017. опредељено је 10 милиона динара за подршку пројектима социјалног становања.

„Ове године одлучили смо да новац добију организације које се баве само сигурним кућама јер желимо да борбу против насиља над женама подигнемо на још виши ниво. Циљ овог конкурса био је да допринесемо побољшању услова становања у сигурним кућама за жене жртве породичног и партнерског насиља, али и да јасно кажемо да је доста насиља над женама“, изјавила је Михајловићева, која је и председница Координационог тела за родну равноправност.

Весна Станојевић, координаторка Саветовалишта против насиља у породици, захвалила је на подршци Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

„До сада нисмо имали овакву подршку и важно је да препознамо добру вољу која из ове иницијативе проистиче. Кроз овај пројекат обезбедићемо да се жене које су жртве насиља и њихова деца осећају боље, да све оно што им се пружа буде на вишем нивоу и да оне знају да неко мисли на њих“, изјавила је Станојевићева.

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: