Дивља депонија на Стрелишту

Непознати камиони на приватном поседу

Плац користи Стрељачка дружина „Панчево 1813“

На плацу иза Хале спортова у насељу Стрелиште, на месту где су се некада продавале плинске боце већ месецима постоји дивља депонија, а углавном се насипа грађевински шут.

О овој теми писао је наш суграђанин и активиста Никола Ђорђевић, на свом блогу https://bit.ly/2YhSLH4. Проблем је пријавио и комуналној инспекцији преко Ситема 48, одакле је одговорено да комунална инспекција није надлежна зато што се депонија налази на приватном поседу. Никола Ђорђевић је последње фотографије депоније забележио 19. фебруара на којима се види да је депонију захватио и пожар, а забележен је и камион који је истоварао шут.

Бобан Ђурђев, секретар Секретаријата за инспекцијске послове Градске управе Града Панчева за наш портал каже да инспекција не може да реагује у овом случају јер је отпад на приватној површини. Додао је да Одлука о општим условима уређивања насељених места на територији Града Панчева, члан 12. предвиђа да дворишта треба да буду уредна и чиста, али да нема прецизне дефиниције, као и санкција.

Површина на којој се налази дивља депонија је дата на коришћење Стрељачкој дружини „Панчево 1813“. Синиша Вељковић, директор тог удружења, изјавио је за наш портал да проблем са депонијом постоји око годину дана, те да је удружење више пута постављало рампу, која је поломњена.

„Више пута смо равнали ту земљу, ставили смо ограду и рампу, али камиони поломе рампу и уђе. Не знам ко то ради, проблем смо пријавили и комуналној инспекцији. Поставићемо поново рампу и камере. Проблем је што на тој површини не можемо ништа да градимо и уређујемо јер то земљиште треба да нам се врати реституцијом“, рекао је Вељковић.

У Комуналној полицији кажу да су излазили на терен, иако земљиште није јавно и није у њиховој надлежности, али да нису затекли никог на депонији.

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: