Две опозиционе одборничке групе напустиле заседање парламента

„Не желимо да дајемо легитимитет раду овакве Скупштине“

Сушец: Разочаран сам и не могу да верујем

На последњој седници Скупштине града у овој години, одржаној данас, за сат и по, усвојено је 79 тачака без икакве расправе, али и без образлагања тачака, осим у два случаја – о буџету Града Панчева за 2019. годину, и о Одлуци о субвенционисању трошкова комуналних услуга социјално најугроженијим грађанима Града Панчева.

Скупштину је обележило и напуштање опозиционих одборника седнице, након што по ко зна који пут је одбијено да се расправља о темама које је опозиција предложила.

Павле Ђукић из одборничке групе За слободно Панчево, предложио је да се расправља о злоупотреби материјалних средстава у политичкој кампањи. Наиме, он је позвао представнике града да испитају случајеве партијског ангажовања људи из панчевчаких јавних предузећа у функционерској кампањи на недавно одржаним изборима у Лучанима.

Сматрам да је коришћење јавних ресурса у интерсу једне странке недопустиво, и противзаконито. Панчево се спомње у причама о партијском ангажовању људи у кампањама, говори се о ботовима, о Панчевцима на хуманитарном раду, уз питање да ли је био и принудни рад“, рекао је Ђукић.

Никола Ћурчин из одборничке групе Слободно Панчево позвао је одборнике да расправљају о пробелмима у Апотеци Панчево, недоступности јавних простора, и расподели средстава на конкурсима за јавно финансирање медија.

„Од 2016. године имамо велику деградацију у јавном информисању јер се троше милиони на медије, а и даље имамо мрак, и овде јер не постоји пренос седница скупштине што је био обичај последњих 25 година“, објаснио је Ћурчин.

Након што ниједан предлог опозиције није усвојен, Павле Ђукић је изашао за скупштинску говорницу и обавестио одборнице и одборнике да ће његова одборничка група За слободно Панечво напустити седницу, а исто су учинили и чланови одборничке групе Слободно Панчево.

Ђукић је затражио затим јавност у раду Скупштине, и додао да је опозиције онемогућено деловање.

„На велики број одборничких питања, која смо слали и писмено, није нам одговорено. Ви нас игноришете, кршите закон. Због тога ћемо повести судски процес, и не желимо да дамо легитимитет раду овакве Скупштине“, образложио је Ђукић.

Након изласка из сале, Дејан Јовановић, члан одборничке групе Слободно Панчево, појаснио је да опозиција прича у празно“ јер због изостанка преноса седница скупштине и затворености појединих медија, долазе у ситуацију да се обраћају искључиво одборницима СНС, који како је рекао, не желе да их слушају.

Никола Ћурчин је рекао да је ситуација у друштву катастрофална, и оценио да у 2019. години неће бити ништа боље.

Ђукић је закључио да ће опозициони одборници, иако су данас напустили седници, наредне години наставити да се политички боре у Скупштини, али и изван ње.

Чин напуштања заседања прокоментарисао је и Жељко Сушец, шеф одборниче групе СНС-а:

„Разочаран сам јер не могу да верујем да поједини преставници опозиционих старнака који тобоже раде у интересу грађана данас напуштају демонстративно седницу када се распроавља о врло важној тачки – буџету града. То више говори о њима и то је порука грађанима Панчева да они који се тобоже представљају као борци за град Панчево, не размишљају уопште о будућности. Очигледно имају друге циљеви као и ови у удруженом мафијашком Савезу за Србију, да се домогну власти јер је за њих је власт сласт, а не одговорност“.

 

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

1 Коментар
Старији
Најновији Најпопуларнији
Inline Feedbacks
View all comments
Orvel
4 године пре

Kad kelner,ekspert lopuze Dinkica i profesionalni preletas DSS-a vode grad,sta dobro ocekivati

1
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: