Резултати конкурса за финансирање медијских садржаја у 2018. години

Највише новца РТВ Панчеву, град финансира и телевизије Студио Б, и Пинк, али и таблоид Српски телеграф

Панчевачки портали блиски властима зарадили близу 5,5 милиона динара

На сајту Града Панчева јуче је објављена листа подржаних пројеката (њих 24) у оквиру Конкурсу за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја из области јавног информисања у 2018. години, коју је на предлог Комисије потписао градоначелник Панчева.

Од 38.095.238,00 динара колико је издвојено из буџета ове године за тај конкурс, највише новца је добила РТВ Панчево, 6 милиона, а исто толико средстава одобрено је и предузећу Wagner production, чији ће медијски садржај емитовати такође на РТВ Панчеву. Предузетник Владо Мандић, власник агенције „Формат“ Чачак, добио је 2,2 милиона динара за садржај који ће бити емитован на РТВ Панчеву.

Пет милиона добио је недељник „Панчевац“ за Мултијезични додатак, а нешто мање – 4,1 милион динара портал epancevo.rs. Новинама Старт прес додељено је 2,3 милиона, затим 1,9 милиона радију „Бус“ из Ковина, и 1,3 милиона динара порталу juznibanat.rs, који је променио издавача. Уместо предузећа Брифинг Банат, сада се као издавач медија појављује Новинарска агенција јужни Банат.

Два милиона динара добило је привредно друштво Proglas public relations, из Београда, који ће медијске садржаје емитовати на Студију Б.

По милион динара добили су портал 013 инфо, новосадски „Дневник“, и портал srbijadanas.com

Новац је добила и телевизија Пинк – 500.000 динара.

 Таблоид „Српски телеграф“, који је је већ две године заредом рекордер по кршењу Кодекса новинара Србије, добио је од Града Панчева 500.000 динара, а толико исто и таблоид „Информер“, такође познат по кршењу етичких и професионалних норми.

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: