Информација из Секретаријата за заштиту животне средине

Најављена киша одложила запрашивање комараца

Последњих дана приметан је повећан број комараца у граду, а судећи по информацијама из Секретаријата за заштиту животне средине Градске управе града Панчева, грађани ће морати да се стрпе још неколико дана, док се не створе адекватни временски услови.

Зденка Миљковић, секретарка Секретаријата каже за наш портал да је ових дана закључен уговор са извођачем радова и фирмом за надзор, али да ће најављена киша одложити запрашивање.

 „Ми смо спремни да почнемо са запрашивањем комарацаи данас да третирамо одрасле форме комараца, али мораћемо да сачекамо дан, два, због неадекватних временских услова”, рекла је секретарка.

Она је додала да је Завод за биоциде извршио надзор на терену, а да ће група извођача Завод за ДДД „Еко-сан”  и „Еко сан” ДОО,  који су победили на тендеру изводити радове. Одлука о додели уговора донесена је 17. маја.

Ове године закључен је трогодишњи уговор са извођачима за третирање комараца, крпења, оса, али и за дератизацију глодара, вредан преко 98 милиона динара са пдв-ом. За посао надзора плаћено је 7.800.000,00 динара са пдв-ом.

До сада је неколико пута извршено запрашивање ларви комараца на Тамишу и Наделу, које спроводи АП Војводина.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress