Резултати градског конкурса за информисање

Милионски износи режимским медијима

Комисија подржала и пројекте чији предлагачи имају изречену меру Савета за штампу

Осам дана пре истека законског рока за доношење одлуке о расподели новца у оквиру панчевачког Конкурса за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја из области јавног информисање у 2017. години, градоначелник је донео одлуку да Град подржи 18 пројекта, тешких 14.880.000 динара. Према Привилнику о суфинансирању пројеката за остваривање јавног интереса  у области јавног информисања Став 6, члан 24 одлука о расподели средстава доноси се 90 дана од закључења конкурса.

Конкурс је затворен 20. фебруара, а градоначелник је решење о расподели средстава потписао 12. маја, док је конкурсна комисија формирана још 7. марта. Резултати конкурса објављени су у среду, 17. маја, на сајту Града Панчева.

Комисију су чинили: Владимир Јовановић, председник, Ференц Берчек заменик председника и Радојица Мали, члан.

Највише новца добило је предузеће „Брифинг Банат“ ДОО из Панчева, у чијем је власништву портал www.južnibanat.rs, за пројекат под називом „Будимо информисани“, у износу од четири милиона динара. Овај прорежимски медиј већ је добио милион динара решењем градоначелника од 31. октобра 2016. године на име појединачних давања.

Милионске износе добили су и Предузеће за радиодифузију и комуникације „БУС“ из Ковина – 2,4 милиона динара за пројекат „Мој комшија“, ДОО „Евршац гроуп“ из Вршца – 1,5 милиона динара,(портал www.evrsac.rs) за пројекат „Учешће грађана у јавном информисању -интерес грађанског друштва 2″, „Панчевац“ – 1,5 милиона (који је прошле године добио пет милиона) и „Србија данас“ доо и „Инфо ИТ медиа“ ДОО из Београда по милион динара.

Портал „013 инфо“ који је прошле године из градског буџета добио 2,5 милиона ове године ће моћи да рачуна на скромних 400.000 динара.

Конкурсна комисија подржала је и пројекте чији предлагачи имају изречену меру Савета за штампу, а то су: „Инфо ИТ медиа“ ДОО Београд, „Медијска мрежа“ ДОО Стари град и „Панчeвац“.

У образложењу стоји да је Комисија „узела у обзир изречене мере Савета за штампу апликанту, али је превагнуло мишљење међу члановима комисије да је изјава од стране апликанта о предузетим мерама и активностима након изречених мера довољно убедљива“.

Пројекат „Центра за информисање и образовање Перо“, који је издавач интернет часописа www.panpress.rs под називом „Једнака права и могућности за особе са инвалидитетом“ није новчано подржан.

За разлику од прошле године када је РТВ Панчево добила 17.500.000 динара, ове године из буџета града није јој додељен ни динар.

На конкурсу је остало нераспоређено више од 23 милиона динара.

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: