Поводом годишњице убиства лидера Грађанске иницијативе СДП Оливера Ивановића

Локални фронт стигао пешке до Београда, протест од 18 сати

Представници организације Локални фронт из Краљева стигли су данас пешке у Београд где ће присуствовати скупу поводом годишњице убиства лидера Грађанске иницијативе СДП Оливера Ивановића.

Они су из Краљева су пошли у суботу, 12. јануара, и данас у подне су стигли на Петлово брдо у Београду где су их дочекали представници Иницијативе „Не да(ви)мо Београд“ са заставама Побуњени градови и лецима „Ибарски марш, Време је за правду! Време је за истину! Без страха!“

Представник Локалног фронта Владан Славковић, који је са активистима те организације пешачио од Краљева до Београда, изјавио је данас да би њихов пут и подршка грађана коју су добили требало да изврше притисак да се држава врати грађанима.

Ово је наша престоница, између нас и њих не постоји ништа. Има нас, идемо да им покажемо колико“, рекао је Славковић новинарима на улазу у Београд.

Славковић је навео да је потребно да грађани покажу колико је важно да неко води рачуна „о матичним књигама, листовима, али изнад свега да води рачуна да нико никада не буде убијен само зато што једном зликовцу и једној будали смета“.

„Данашњи дан, годишњица убиства Ивановића, веома је важан. Убили су човека да би доказали да је држава њихова и тиме су убили и државу. Наш пут би требало да изврши притисак да се држава врати Србији и нама“, рекао је Славковић.

Активисти Локалног фронта су у „Ибарски марш“ дуг 170 километара кренули како би указали да „нема страшније ствари од убиства неистомишљеника и нерешавања тог случаја“.

За трасу кретања изабрана је Ибарска магистрала као симболичка веза између Косовске Митровице Оливера Ивановића и Краљева.

Они ће се вечерас у 18 сати придружити протесту који почиње на платоу испред Филозофског факултета, одакле ће поворка кренути ка Храму светог Саве, где ће бити запаљене свеће за Оливера ивановића.

Бета

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: