Вредност изведених радова 5,9 милиона евра

Локална власт задовољна обимом и квалитетом услуга приватног партнера у области путне инфраструктуре

Представници локалне власти у Панчеву задовољни су радом приватних партнера у области путне инфраструктуре, у оквиру Уговора о јавно-приватном парнерству без елемената концесије за финансирање, изградњу и одржавање локалне путне инфраструктуре на територији града Панчева. То је показао Извештај о реализацији уговора, од 24. августа 2020 (када је закључен са АД Сремпут Рума и Baumeister doo), до 24. фебрауара 2021.

Комисија је прегледала документацију и установила да су радови изведени према прописима и правилима струке и уговору, да се рокови извођења радова поштују, да је вредност изведених радова 5,9 милиона евра без ПДВ,  да је приватни партнер успео да заврши 26 улица, у дужини од 18,2 метара, што је око половине уговорене дужине улица. Са извођењем радова почели су 14. септембра 2020, а радове које су предмет извештаја завршили 24. децембра исте године.

У Глогоњу су урађене три улице, у Банатском Новом Селу шест, у Банатском Брестовцу четири, у Старчеву и Омољици пет, у Панчеву три на Миси.

У склопу редовног одржавања улица, урађено је 5.781 метар путева – у Горњем граду и на Миси четири улице, на Котежу и у Војловици по једна, у Омољици две, у БНС једна и у Глогоњу 94 метра једне улице.

Такође, како пише у извештају, рађено је и ручно крпљење улица и општинских путева на териуторији града, и утрошено је 1,1 тона асфалне масе, затим машинско и ручно кошење траве, на свим правцима општинских путева, радови на хоризонталној сигнализацији.

Приватни партнер има по уговору право на укупну фиксну накнаду за обезбеђивање доступности путне инфраструктур за цео период трајања уговора од 10 година у износу од 20,6 милиона евра без ПДВ, односно 24,7 милиона евра са ПДВ.

Плаћање у ратама почело је крајем фебруара ове године, а уговорена накнада коју плаћа град Панчево приватном парнтеру износи месечно 216.850,68 евра.

С друге стране, приватни партнер нема уговорену накнаду према граду Панчеву, јер је уложио у радове 5,9 милиона евра без ПДВ-а, пише у документу.

До краја прошле године за радове на редовном одржавању путева исплаћено је 113,9 милиона динара, а за зимско одржавање још 3,3 милиона.

Подсетимо, мештани појединих насељених места протестовали су јер су улице асфалтиране у знатно мањој ширини него што је било предвиђено, а током протекле године било је и још неколико фаулова Сремпута.

 

Редакција

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: