На инсистирање директора Културног центра Панчево Немање Богданова наш портал избрисан са листе медијских спонзора фестивала "Ethno.com"

Лепак цензура

Договор прекршен, логои прелепљени

Фестивал „Ethno.com“, у организацији Културног центра Панчево, одржан је по шеснаести пут 28. и 29. септембра. Као и више пута до сада од пр менаџерке Монике Хусар Токин, те установе културе, добили смо позив да будемо медијски покровитељи те манифестације. Позив нам је упућен 28. августа у 8,30 сати, и на њега је позитивно одговорено истог дана у 8,59 сати.

Принт скрин добијеног мејла

На дан одржавања конференције за новинаре поводом „Ethno.com“ фестивала, у среду, 26. септембра, добили смо неочекивану и непријатну вест да на плакатима који рекламирају манифестацију нема логоа нашег портала и сајта pancevo.city и поред договорене сарадње.

Накандно смо сазнали и видели да су логои наших редакција заправо прелепљени, што се веома лепо види на лајт боксу у излогу Културног центра Панчево. На месту наших логоа стајали су логои два прорежимских медија – Старт 013 и juznibanat.rs.

Након ових сазнања позвали смо Монику Хусар Токин, а затим и Немању Богданова, директора Културног центра Панчево. На питање због чега на плакатима нема логоа нашег портала, он је одговорио да је он тражио да се скине, јер је након нашег повлачења из спознорства за Бијенале уметности, сматрао да више не желимо да будемо медијски спонзори установе.

Међутим, спонзпорства се уговарају од манифестације до манифестације, договор за „Ethno.com“  је постигнут, па онда прекршен, захваљујући директору Немањи Богданову.

Принт скрин одговора на мејл

У разговору са нашом новинарком, Богданов је рекао да је расположен да се виде и попричају о свему, те да закаже састанак код пи-ар менаџерке. Новинарка је одмах то и учинила, добила повратну информацију да је директор обавештен, те да сачека на одговор, који до данас није стигао. Током пре поднева Богданов се није јављао не телефон, већ је храбро ставио позив на чекање.

Иначе, наша редакција је повукла медијско спонзорство за Бијенале ументности јер је као учесник био најављен Ненад Џони Рацковић, који је био оптужен од стране неколико девојака за сексуално злостављање. Његово гостовање је на крају ипак отказано.

„Како се наш портал и ми само залажемо за поштовање достојанства и људских права сваког човека…сматрам да би било непримерено да подржимо манифестацију у којој учествује човек који се доводи у везу са сексуалним узнемиравањем“, стајало је у одговору који смо проследили пи-ар менаџерки Културног центра Панчево.

Редакција нашег портала забринута је због оваквог понашања руководства Културног центра, установе која треба да негује толеранцију и различитост, а овим поступком је цензурисала медије који нису пи-ар менаџери власти, већ објективно и професионално раде свој посао. То ћемо радити и убудуће, све у интересу грађана, грађанки и професије.

Ивана Предић

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress
%d bloggers like this: