Предстваљен План развоја града Панчева од 2022. до 2028. године

Конференција за медије без могућности постављања питања

У септембру ове године почела израда најважнијег градског документа, а претходна Стратегија истекла је још 2020. године

У Градској управи града Панчева данас је одржана презентација Плана развоја града Панчева од 2022. до 2028. године. Стратешки градски документ представила је Маја Витман, градска менаџерка. Она је рекла да План садржи преглед и анализу постојећег стања, визију, приоритетне циљеве, и опис мера који ће бити дефинисани и остварени.

Процес израде води Координациони тим за израду Плана уз консултантску подршку Business Development Solutions Consalting doo и Економског факултета у Београду.

Прва фаза израде Плана реализована је у септембру ове године и обухватила је између осталог израду методологије и детаљан план активности, друга фаза спроведена је у октобру и обухватала је преглед и анлизу стања по областима, као и прикупљање података и сугестија У трећој фази која је планирана за фебруар 2022. године биће израђен нацрт документа, објављен јавни увид, обрађени предлози и усвајање коначне верзије Плана од стране Скупштине града Панчева.

Као кључне области анализе и планирања наводе се привредни и социјални  развој, заштита животне средине, локална управа и комуналне делатности, инфраструктура и урбанистичко планирање.

Градска менаџерка је позвала све заинтересоване грађане и грађанке, представнике и представнице привреде, удружења грађана, медије, спортске организације да се укључе у процес израде документа, за почетак понуњавањем упитника који је доступан на званичној страници града Панчева.

На конференцији за медије, на коју наша редакција није позвана, као и на све догађаје и дешавања у последње две године, које организује Градска управа Панчево, није било могуће поставити питање Маји Витман, због како је рекла Јасна Поповић, из Канцеларије за односе са медијима, других обавеза градске менџерке. Поповић је позвала новинаре и новинарке да евентуална питања пошаљу мејлом, што смо ми учинили, а да ли ћемо добити одгвор остаје да сачекамо и видимо. Интересовало нас је који су то стратешки циљеви у свакој области, шта је утврђено анализом стања и због чега се касни са израдом стратешког документа, с обзиром на то да је претходна Стратегија развоја града истекла 2020. године.

 

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: