Реализовано прво јавно-приватно парнерство

Концесија за јавни превоз поверена групи београдских понуђача

Градоначелник Града Панчева Саша Павлов, прихватио је предлог стручне комисије за спровођење отвореног поступка јавне набавке, за оцену понуде за концесију за делатност јавног превоза, и 4. новембра, потписао одлуку да се посао на 25 година додели групи понуђача Saga trans, Dumeco, Trans-jug и Apex solution tehnology.

То је једина пристигла понуда, на тендер, који је завршен 18. октобра, када је понуда и отворена.

Процењена вредност јавне набаке је 20 милијарди динара без ПДВ-а. С обзиром на то да је вредност набавке већа од милијарде, Град Панчево се обратио Управи за јавне набавке ради именовања грађанског надзорника. Управа је на то место именовала организаицију Транспарентност Србија.

Осим финансијских, кадровских и пословних капацитета, како се наводи у одлуци, понуђач је испунио и техничке капацитете. Поседује 60 аутобуса, који нису старији од 10 година и одговарају минимум еуро 5 норми.

Понуђач већ обавља превоз на територији Града Београда у форми јавно-приватног партнерства од 2015. године. Што се тиче линија, сваки члан групе појединичано се изјаснио о броју линија, али оне нису наведене.

Концесија траје 25 година, а планира се и изградња нове аутобуске станице.

Концесиона накнада износи 45 милиона динара, а укупан износ капиталног улагања приватног партнера је 1,2 милијарде динара.

Редакција

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress
%d bloggers like this: