Промоција два албума

Концерт Олге Петровић и Љубичица у Културном центру Панчево

Панчевачка издавачка кућа Крокодил студио у сарадњи са Културним центром Панчева организује у петак, 20. јануара, концертну промоцију два албума. Нови албум бенда „Љубичице„ и клавирски соло албум Олге Петровић. Концерт ће бити одржан у Културном центру Панчево, од 19 сати, а улаз је слободан.

Група Љубичице из Панчева, коју чине браћа Петар и Вук Стевановић, сада већ познати двојац, који је летос издао синглове „Опет“ и „Можда је време„, представиће свој нови звук концертом уживо. Ово је први целовечерњи наступ Љубичица након трогодишње концертне паузе, којим ће представити дугоочекивано ново студијско издање.

„Заиста се радујемо наступу у Панчеву и драго ми је што ћемо нове песме представити прво у нашем граду. Љубичице су, пре свега, концертни бенд и наша музика најбоље функционише када је изводимо пред публиком. Иако верујем да смо на новом албуму направили нешто заиста вредно пажње, ипак с неупоредивим узбуђењем очекујем енергију живе свирке”, поручио је Вук Стевановић.

Вече ће отворити млада пијанисткиња Олга Петровић, која ће се представити личним освртом на музички стил, забележен на јединственом албуму Slow Rag, на којем се налазе одабране композиције Скота Џоплина. Ово је први пут да неки домаћи интерпретатор посвети албум делима овог композитора.
Поводом предстојеће концертне промоције, Олга је прокоментарисала:

„Снимање и рад на продукцији албума били су за мене изузетно драгоцено и изазовно искуство. Рад на албуму дешавао се у периоду који је био испуњен, како на светском, тако и на личном пољу, многим тешким и важним догађајима, и сигурна сам да је велики део тога уткан у музику. Драго ми је да смо, заједно са студијом Крокодил, успели да реализујемо овај, за мене, веома важан албум. Једва чекам да добије и концертни живот.”

Изузетно интересантан избор музике за дебитантски албум, могао би се допасти љубитељима џеза, али и класике, а због своје изузетне комуникативности и широј публици. Овај наступ организован је као део МАГМА фестивала, који организује SINHRO, у оквиру пројекта „Млади и медији за демократски развој“, Београдске отворене школе (БОШ) уз подршку Шведске.

Улаз на концерт је слободан.

Линк ка споту Олге Петровић: https://www.youtube.com/watch?v=klSOcEK4jLE
Линк ка споту Опет, Љубичице: https://www.youtube.com/watch?v=i1QJ63QXxO8

Редакција

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: