У петак, 4. маја

Комеморација Саши Вечанском

Комеморативни скуп поводом смрти Саше Вечанског биће одржан у петак, 4. маја, у 12 сати у читаоници Градске библиотеке Панчево.

Осим што је последњих осам година био професионално ангажован у Градској библиотеци Панчево као библиотекар Позајмног одељења за децу, Саша Вечански (1969-2018) је писао за децу и одрасле од 1996. до 2018. године.

Аутор је гледаних драмских комада „Храбри кројач“, „Лутке од дрвета“ и „Без маске“, као и појединих сценарија за филмове, телевизијске драме и серије.

Саша Вечански је лауреат признања „Стеријиног позорја“ као најпрестижније српске награде за оригиналан текст савремене драме – за дело „Рециклирани злочин“, али и Нушићеве награде за драму „Варавина опција“ Удружења драмских уметника Србије, награде Југословенског драмског позоришта за савремени драмски текст, награду Радио телевизије Србије за сценарио телевизијске драме, награду за најбољу дечју представу у целини.

О Саши Вечанском говориће: Дејан Боснић, директор Градске библиотеке Панчево, Милован Лукић, библиотекар и Небојша Илић – Циле, глумац Атељеа 212.

Редакција

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress
%d bloggers like this: