Десетак половних возила из Обреновца на панчевачким улицама

Колико АТП плаћа за изнајмљене аутобусе?

На панчевачким улицима тренутно је 10-ак изнајмљених аутобуса, које користи Аутотранспортно предузеће Панчево (АТП), потврдио је за наш портал Бојан Бојанић, в.д. директора тог предузећа.

Аутобуси су марке Икарбус, стари од 10 до 12 година, и саобраћају на линијама градског, приградског и међумесног саобраћаја АТП-а. Набављени су од фирме Транс Југ д.о.о Обреновац, која се једина јавила на тендер који је расписан 2. октобра ове године. Одлука о додели уговора потписана је 1. новембра.

Како стоји у тендерској докуметацији, од понуђача је између осталог захтевано да аутобуси имају еуро 3 мотор, да не буду старији од 2005. године, без виљивих физичких оштећења.

Уговор са Транс Југ д.о.о Обреновац закучен је на годину дана, али према речима Бојана Бојанића, може се завршти и раније, до утрошка средстава. Он се нада да изнајмљивање неће трајати 12 месеци, те да ће се у међувремену наћи јавно-привтни партнер, који би требало да купи нове аутобусе.

За изнајмљивање возила, према уговору, АТП ће месечно плаћати 243.000,00 динара, без ПДВ-а односно 291.600,00 са порезом. Укупна процењена вредност јавне набавке је 23.800.000,00 динара.

Бојанић објашњава да је то оквирна цена и да ће се за изнајмљивање аутобуса дневно плаћати од 40 до 60 евра, што је као rent a car путничког возила.

„Аутобуси су регистровани, технички исправни и у много су бољем стању него наши. За возаче је предност што имају аутоматски мењач, а свакако и за грађане јер им је омогућен квалитетнији првоз“, изјавио је Бојанић за наш портал.

Како смо већ писали, до краја године АТП ће остати без 20 аутобуса, а изнајмљени аутобуси ће се сукцесивно укључивати у саобраћај, како буде истицала регистрација.

 

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: