Десетак половних возила из Обреновца на панчевачким улицама

Колико АТП плаћа за изнајмљене аутобусе?

На панчевачким улицима тренутно је 10-ак изнајмљених аутобуса, које користи Аутотранспортно предузеће Панчево (АТП), потврдио је за наш портал Бојан Бојанић, в.д. директора тог предузећа.

Аутобуси су марке Икарбус, стари од 10 до 12 година, и саобраћају на линијама градског, приградског и међумесног саобраћаја АТП-а. Набављени су од фирме Транс Југ д.о.о Обреновац, која се једина јавила на тендер који је расписан 2. октобра ове године. Одлука о додели уговора потписана је 1. новембра.

Како стоји у тендерској докуметацији, од понуђача је између осталог захтевано да аутобуси имају еуро 3 мотор, да не буду старији од 2005. године, без виљивих физичких оштећења.

Уговор са Транс Југ д.о.о Обреновац закучен је на годину дана, али према речима Бојана Бојанића, може се завршти и раније, до утрошка средстава. Он се нада да изнајмљивање неће трајати 12 месеци, те да ће се у међувремену наћи јавно-привтни партнер, који би требало да купи нове аутобусе.

За изнајмљивање возила, према уговору, АТП ће месечно плаћати 243.000,00 динара, без ПДВ-а односно 291.600,00 са порезом. Укупна процењена вредност јавне набавке је 23.800.000,00 динара.

Бојанић објашњава да је то оквирна цена и да ће се за изнајмљивање аутобуса дневно плаћати од 40 до 60 евра, што је као rent a car путничког возила.

„Аутобуси су регистровани, технички исправни и у много су бољем стању него наши. За возаче је предност што имају аутоматски мењач, а свакако и за грађане јер им је омогућен квалитетнији првоз”, изјавио је Бојанић за наш портал.

Како смо већ писали, до краја године АТП ће остати без 20 аутобуса, а изнајмљени аутобуси ће се сукцесивно укључивати у саобраћај, како буде истицала регистрација.

 

 

 

 

 

 

 

цена услуга за 1 месец закупа возила плаћање у року од пет дана од дана пријема фактуере добављача за претходни месец,

 

цена

процењена вредност јавне набавке 23.800.000,00 динара

до 10. децембар набавка услуге каско осигурања

по јединици мере

најнижа понуђена цена

 

 

Оставите коментар

PANpress