Светски дан борбе против трговине људима, 30. јул

Како препознати радну експлоатацију

Црвени крст Панчево обележиће и ове године Светски дан борбе против трговине људима, 30. јул,  уз подршку тржног центра BIG, где ће бити уприличене различите активности намењене свим узрастима. Волонтери и волонтерке Црвеног крста ће, у уторак, 30. јула, од 18 до 20 сати, на паркингу између између H&M продавнице и CineStar биоскопа, информисати грађане и грађанке о трговини људима, и начинима превенције.

Црвени крст Панчево члан је Тима за борбу против трговине људима града Панчева, које је образовало Градско веће града Панчева. Осим што користе разноврстан и интересантан дидактички материјал у раду са децом и младима, развијају и нове начине како би скренули пажњу шире јавности на овај проблем.

Црвени крст Панчево има и велики број волонтера који су обучени за рад са младима на тему трговине људима, а од почетка године је одржано 26 радионица и обухваћено 830 деце.

Фокус деловања Црвеног крста Панчево ове године је скретање пажње на радну експлоатацију као једном од видова трговине људима.

Размере проблема трговине људима и његов утицај на живот и здравље људи довеле су до активног укључивања Црвеног крста Србије у настојање да се спречи и олакша људска патња, а само заједничком, свеобухватном и континуираном активношћу свих институција и друштвено одговорних организација може се стати на пут овом озбиљном проблему.

Светски дан борбе против трговине људима обележава се шести пут 30. јула ове године, након што је установљен новембра 2013. године у оквиру резолуције „Побољшање координације напора против трговине људима“, усвојене на 68. заседању Генералне скупштине Уједињених нација, а у контексту подизања свести о ситуацији у којој се налазе жртве трговине људима и у циљу промоције њихових права.

Редакција

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: