Новогодишња расвета у Панчеву још није постављена

Када ће град засијати?

Деда Мраз није донео нове украсе, а ни финансијска ситуација у ЈКП „Зеленило“, које руководи тим послом, није завидна, па новe празничне расвете неће бити

И ове године Панчево ће бити скромно украшено за новогодишње празнике. Деда Мраз није донео нове украсе, а ни финансијска ситуација у ЈКП „Зеленило“, које руководи тим послом, није завидна, па новe празничне расвете неће бити.

Златне звезде и лампиони ће бити актуелни и ове године, а како смо сазнали од Данила Бјелице, директора „Зеленила“, ни места за постављање неће бити мењана.

Према његовим речима тренутно је у току поправка расвете, која је како каже једна од најстаријих у Банату и у употреби је више од 10 година. Ипак, из својих средстава предузеће је успело да набави 500 метара нових лед црева. Он додаје да ће ових дана почети украшавање града.

 „За постављање новогодишње расвете потребно нам је три, четири дана, и све ће бити готово до 18. децембра“, прецизирао је Бјелица.

Он је додао да ће посебно бити украшен и Еко пављион у Народној башти.

Осим празничне расвете, Панчевци и Панчевке ће по други пут моћи да прославе Нову годину на отвореном, у Улици Новогодишње чаролије. Како смао сазнали у Туристичкој организацији Панчево, манифестација ће бити одржана од 29. до 31. децембра, али је програм још непознат.

На платоу испред Градске управе нешто раније, од 21. до 23. децембра, биће одржан и Новогодишњи базар.

 

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: