Мејлови послати свим телевизијама које су у власништву Радоице Милосављевића

Јужне вести: извештавање по диктату – различите телевизије, исти садржај, исте мете

Оно што гледаоци различитих телевизија које имају исти садржај у информативним емисијама већ дуго претпостављају – да одређене личности таргетирају и истоветно извештавају по нечијем налогу, први пут је и званично потврђено – Јужне вести дошле су до мејлова који стижу на адресе више локалних медија у Србији.

Различити медији, али исти власник. Из мејлова послатих свим телевизијама које су у власништву Радоице Милосављевића, које су Јужне вести добиле из једног, а аутентичност потврдиле из више извора, под називом “УРГЕНТНО!”, уредништво тих телевизија обавештава се да без обзира на друге садржаје, у наредна три дана у ударним терминима буду само три теме.

ЂИЛАС, ХИТЛЕР И СЕРГЕЈ – ТО СУ ТРИ ТЕМЕ, КОЈЕ ТРЕБА ДА НАМ ЗАУЗМУ ПРОСТОР У ИНФОРМАТИВИ! – пише у упутству за локалне ТВ станице.

Да је упутство стигло и на РТВ Панчево, који је још у власништву Радиоце Милосављевића, види се на сајту тог медија. Од 30 последњих вести, тачно половина била је посвећена вестима везаним за Сергеја Трифуновића (принтскрин у прилогу). Такође, у вестима се помиње и Хитлер и Ђилас.

Принтскрин странице са сајта РТВ Панчево
Принтскрин странице са сајта РТВ Панчево, вест о Ђиласу

Извор Јужних вести тврди, а редакцији су прослеђени и бројни други мејлови са упутствима, да ово није први пут, али да су раније та упутства била другачија – преносити церемоније на којима се појављује председник Србије Александар Вучић и директно преносити његове конференције за новинаре и сва обраћања јавности.

Међутим, наш извор објашњава да се тек сада и локални медији активно укључују у “обрачун са неистомишљеницима и политичким противницима власти”.

Новинарка Тамара Скрозза каже да није изненађена, јер је и до сада било јасно да координисаност медијских хајки није случајна.

Ова наредба само је доказ да се иза свих тих прогона крије један „мастермајнд“, један „диригент“ који пажљиво управља деловима тог система – брине се чиме ће почињати вести, каквим ће сликама бити „покриване“ и шта им је најважнија порука – каже Скрозза.

На адресе локалних телевизија, како се види у мејловима, најчешће стиже обавештење да је обавезно емитовати емисију “Контравизија” и тражи се повратна информација о терминима, као и потврде да је емисија емитована.

У јуче прослеђеном упутству, међутим, поред три теме и текста који морају да емитују, послата је напомена о још једној обавези.

Напомена: Сутра (23. 1. 2019.) да се сви укључе у конференцију за новинаре Српског телеграфа, која почиње у 10:30 сати – написано је великим словима.

Нешто после 10:30 програм више локалних ТВ станица опет је изгледао исто.

Опширније на линку.

Јужне вести, Гордана Бјелетић; Редакција Панпрес-а

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: