Друга фаза инвестиције немачке компаније ZF

Још 9,2 хектара земљишта на поклон у Северној пословној зони

На данашњој седници  Градског већа, усвојен је закључак о давању још 9,2 хектара у Северној пословној зони, без накнаде немачкој компанији ZF E-MOBILITY SRB D.O.O.

Реч је о другој фази инвестиције те компаније, која ће почети ове, уместо 2022. године како је првобитно планирано. Представљен је Предлог закључка о прихватању упућеног градоначелнику од стране немачке компаније ZF, ко

Писмо о намерама које је упућено градоначелнику Панчева се односи на изградњу друге фазе инвестиције ZF-а.

Према том документу друга фаза обухватила би и изградњу производног објекта површине 29.500 квадратних метара, као и развојно-истраживачког центра од 5.000 квадрата.

На седници се могло чути и да ће реализацијом друге фазе инвестиције бити запослено минимум 460 радника у производном погону, с тим што у овај број не улазе висококвалификовани новозапослени у поменутом центру. Укупна вредност инвестиције у периоду од 2019. до 2022. године била би 60 милиона евра.

Подсетимо, у мају 2018. године, Скупштина Града усвојила је елаборат којим се дозвољава отуђење 10,8 хектара грађевинског земљишта немачкој компанији ZF у Северној пословној зони.

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

1 Коментар
Старији
Најновији Најпопуларнији
Inline Feedbacks
View all comments
Бојана
4 године пре

Јел вам то дедовина па поклањате?

1
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: