Најава Саше Павлова, градоначелника Града Панчева

Јавно-комунална предузећа у насељеним местима биће врло брзо угашена

Јавно комунална предузећа по насељеним местима биће угашена врло брзо, у року од месец, месец и по дана, најавио је Саша Павлов, градоначелник Града Панчева.

Како је појаснио, државни ревизор је 2017. године, током контроле буџета за 2016. годину, дао налог да се јавна предузећа у селима угасе. Државни ревизори поново су у Градској управи Панчево, где контролишу прошлогодишње пословање.

„Према речима ревизора ми смо једина локална самоуправа која има ЈКП у насељеним местима, и она више не смеју да постоје. Формирана је Радна група за посао трансформацију тих предузећа. Раднике којих има педесет и четворо у осам насељеним места, ће преузети градска јавно-комунална предузећа, у складу са Одлуком о максималном броју запослених. У насељеним местима остаће организационе јединице ради одржавања зелених површина и гробаља, али дирекора, управних и надзорних одбора више неће бити“, појаснио је Павлов.

Он је додао да ће пројекат јавно-приватног партнерства у области путне инфраструктуре обухватити и редовно летње и зимско одржавање путева, јер се, према градоначелниковим речима, показало да ЈКП у насељеним местима не знају и не могу да раде тај посао, те да су им за то потребне субвенције из буџета. Након трансфорамције, одношење смећа и услуге водовода, пружаће градска јавна предузећа.

 

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: