Обавештење из Одељења за одбрану и ванредне ситуације

Јавне чесме против високих температура

На територији Града Панчева постоје 22 градске чесме. С обзиром да се до 6. августа очекују веома високе температуре, од 35°C до 39°C степени понегде и преко 40°C степени, и с обзиром на то да такве температуре могу имати негативне последице по живот и здравље људи и изазвати пожаре на отвореном простору, Град Панчево – Одељење за одбрану и ванредне ситуације, обавештава грађане где могу да се освеже.

У одржавању “ЈКП Водовода и канализације” Панчево, на територији самог Града је 14 чесми, које су распрострањене по свим насељеним местима у Граду, и једна чесма у насељеном месту Скробара. Једну чесму на Спортском центру одржава “ЈКП Младост” Панчево, по  једна чесма у Народној башти, Барутани, Зеленој пијаци, бувљаку и у Немањиној улици, које одржава ЈКП “Зеленило” Панчево.

Према информацији ЈКП “Водовода и канализације” Панчево, квар се повремено догађа на чесми у насељеном месту Котеж, и настоји се отклонити у најкраћем временском року. Све остале чесме су у функцији и имају пијаћи воду.

Из Одељења за одбрану и ванредне ситуације апелују на грађане да не пале ватру на ширем простору и у близини усева, како не би  дошло до пожара ширих размера.

Такође, грађани се моле да се придржавају упозорења издатих од стране Републичког-хидрометеоролошког завода и надлежних здравствених установа о понашању на високим температурама.

За сва додатне информације могуће је позвати Центар за обавештвање на број 1985.

 

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: